„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on nov. 25, 2017 in International, Personal, Politic, Social | 0 comments

25 noiembrie – Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

În anul 1999, Adunarea Generală a ONU a stabilit data de 25 noiembrie ca fiind Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Astfel, marcarea acestei zile a avut drept scop creșterea gradului de conștientizare față de un fenomen ce afectează drepturile fundamentale ale omului, precum dreptul la viaţă, siguranţă, libertate, demnitate, integritate fizică şi psihică, şi care impune eforturi susţinute pe termen lung, din partea autorităţilor, în materie de prevenire şi combatere.

Întotdeauna am considerat că una dintre cele mai apăsătoare probleme ale societății este cea a violenței. Fie că vorbim de violență fizică, psihică, economică sau de orice altă natură, cele mai des întâlnite victime sunt și cele mai puțin capabile de apărare: femeile și copiii. Nici România, din păcate, nu este ocolită de repercusiunile acestui flagel împotriva căruia avem datoria să luptăm împreună și să ne implicăm fiecare, indiferent de zona sau domeniul în care activăm.

Personal, m-am luptat pentru ca România să fie în rândul ţărilor cu o legislaţie modernă din perspectiva prevenirii şi combaterii violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice. Unul dintre proiectele mele de suflet, pe care mi l-am asumat ca obiectiv personal în perioada în care am fost parlamentar de referință al legislativului român la Consiliul Europei pe problema violenței împotriva femeilor, a fost ratificarea Convenției de la Istanbul de către România, un instrument esențial de protecție pentru toate femeile care din păcate sunt în continuare hărțuite, discriminate sau care nu se simt încă în siguranță în propria casă, pe stradă sau la locul de muncă.

Astăzi, mă folosesc din nou de acest prilej pentru a le transmite tuturor femeilor care încă suferă în tăcere, fiind prizoniere ale acestui fenomen, că nu sunt singure și că mă voi lupta în continuare, alături de toţi cei care susţin aceste cauze, până când violența domestică, violenşa împotriva femeilor, sau violenţa împotriva copiilor vor rămâne doar cicatrici ale societăţii noastre. Numai împreună putem spune cu adevărat un NU hotărât violenței, pentru că în orice moment și la orice nivel violența naște violență.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.