Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 18, 2015 in Personal

18 octombrie – Ziua Europeana impotriva traficului de persoane

Stop-Human-Trafficking-bw

Pe 18 octombrie, în fiecare an, este marcată Ziua Europeană împotriva traficului de persoane. Traficul de persoane a devenit un fenomen a cărui amploare nu poate fi ignorată, în condițiile în care la nivel global acționează numeroase rețele care urmăresc creșterea profiturilor prin sclavie sexuală, prin exploatarea persoanelor sau orice alte forme de constrângere care atentează asupra drepturilor fundamentale ale omului. Traficul de persoane a devenit sclavia zilelor noastre.

La momentul actual, traficul de persoane este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală după traficul de droguri, devansând traficul de arme. Conform statisticilor, aproximativ 62% din traficul de persoane din Uniunea Europeană se face în scopul exploatării sexuale, iar locul secund e ocupat de traficul prin muncă forțată. Printre celelalte tipuri de trafic de persoane există obligarea la cerșetorie şi la comiterea de fapte ilegale. Traficul de persoane atentează nu numai asupra libertăților și drepturilor acelor oameni care cad victime ale reţelelor de traficanţi, ci și asupra familiilor lor care sunt în egală măsură afectate.

De aceea, data de 18 octombrie reprezintă un prilej de reflecţie la nivelul întregii Europe fiindcă numai prin unirea eforturilor tuturor statelor putem preveni şi combate eficient traficul de persoane.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.