Pages Menu
Categories Menu

Posted on aug. 15, 2019 in Personal, Social

15 august – Adormirea Maicii Domnului și Ziua Marinei

Ziua de 15 august este una cu dublă semnificație pentru români, fiind cea în care prăznuim Adormirea Maicii Domnului și celebrăm una dintre cele mai nobile meserii, cu ocazia Zilei Marinei Române.

Ziua Marinei Române s-a sărbătorit pentru prima dată în 1902, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Adormirii Sfintei Fecioare Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. 

La ceas aniversar, la malul mării, se organizează diferite momente solemne, precum  arborarea pavilionului, geacului şi Marelui Pavoaz, dar și salutul salvelor de tun în semn de pios omagiu și de jertfă pentru toți românii care și-au dedicat viața acestei meserii. 

Festivitățile solemne sunt urmate de diferite activități și jocuri marinărești pentru publicul larg. Dacă aveți drum pe litoral astăzi, vă invit să participați la evenimentele organizate de Forțele Navale Române, care cu siguranță vor trezi în fiecare dintre voi mândria de a fi români.

Le urez “La mulți ani!” marinarilor care își dedica viața acestei nobile chemări, iar Sfânta Fecioară Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni, să vă aibă mereu în pază!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.