„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on sept. 14, 2018 in Cultural, Personal | 0 comments

14 septembrie – Înălțarea Sfintei Cruci

Înălțarea Sfintei Cruci este una dintre sărbătorile creștine care amintesc de patima Domnului nostru  Iisus Hristos și de Răstignirea Sa pe cruce pentru răscumpărarea din pacat a întregului neam omenesc.

Istoric vorbind,  sărbătoarea de astăzi  amintește de evenimentul descoperirii lemnului Sfintei Cruci, pe care s-a jertfit Hristos, de catre Împărăteasa Elena, mama Sfântului Constantin cel Mare, de față fiind și Macarie, Patriarhul Ierusalimului.

Înălțarea Sfintei Cruci trebuie să fie un moment de înălțare spirituală pentru fiecare dintre noi și de comuniune mai adâncă cu Dumnezeu! Această sărbătoare ne spune în fiecare an că nu suntem singuri şi că prin jertfa de pe Cruce a Mîntuitorului toţi am fost salvaţi şi urcaţi la cer. Când ne însemnăm cu semnul Sfintei Cruci mărturisim patimile, moartea, răstignirea și învierea lui Hristos ca premise ale învierii noastre.

Astăzi este zi de post, iar creștinii evlavioși merg la sfânta liturghie și se roagă pentru iertarea păcatelor și mântuirea sufletului.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.