„Numai faptele arată cine suntem cu adevărat”

Posted on sept. 11, 2016 in International, Personal | 0 comments

11 Septembrie 2001, ziua care a schimbat lumea

image

11 septembrie 2001 a reprezentat un punct de inflexiune în istoria modernă a umanității. Atacurile teroriste de la World Trade Center au deschis o sinistră cutie a Pandorei, dezlănțuind stihii de care nu suntem la adăpost nici astăzi. Pierderea celor 2996 de suflete nevinovate a lăsat cicatrici adânci în memoria colectivă a comunității internaționale, fiindu-ne greu și astăzi să înțelegem pe deplin profilul fanatismului ce deschide calea către asemenea atrocități.

Uneori timpul nu este suficient pentru a videca suferința, iar cei 15 ani sunt scurși de la eveniment nu au reușit să-mi atenueze emoția pe care o resimt când plonjez în amintitile fatidicei zile de 11 septembrie.

In acea perioada lucram pe Wall Street iar pentru mine 11 septembrie este si o zi in care mereu ii voi multumi bunului Dumnezeu ca m-a impiedicat sa ajung la World Trade Center la acea ora prin amanarea întâlnirii pe care o aveam programată în dimineața cu pricina, la etajul 42 într-unul dintre turnurile spulberate de atacatori.

Cu toate că s-a lovit în inima Americii, solidaritatea și unitatea demonstrate în perioada imediat următoare au oferit întregii lumi o lecție de caracter și demnitate.

Din cenușa turnurilor gemene a luat ființă Ground Zero, un loc al neuitării, dar și un spațiu al renașterii, sub straja căruia Statele Unite vor continua să reprezinte etalonul de forță și solidaritate în lupta cu teribilul flagel al terorismului.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.