Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 14, 2017 in Cultural, Personal | 0 comments

177 de la naşterea pictorului Claude Monet

În urmă cu 177 de ani, la Paris, pe data de 14 noiembrie, se năştea marele pictor Claude Monet. Considerat fondator al curentului impresionist în pictură, şi-a urmat visul de a picta în ciuda faptului că tatăl său îşi dorea să intre în afacerea familiei, o mică băcănie.

Deloc întâmplător, despre opera sa de căpătâi – Impresie, răsărit de soare – criticii afirmă că este un adevărat manifest al unui nou mod de a picta, ce reinventează lumina şi culoarea. În a doua jumătate a anilor ‘60, se împarte între Paris și Normandia, perioadă în care a reuşit să picteze opere care au rămas în atenţia cunoscătorilor, dar şi în sufletele celor care le privesc, precum Camille („Femeia în rochie verde”), „Femei în grădină”, „Grădina din Sainte-Adresse”. Perioada anilor ‘80 este extrem de fertilă artistic pentru marele pictor francez, creaţile sale ilustrând un paradis al fericirii și liniștii.

Privind picturile lui Monet, putem înţelege şi vizualiza momentele vieţii lui, trăirile şi emoţiile care i-au influenţat puternic întreaga creaţie. Şi-a dedicat întrega viaţă picturii, operele sale sunt memorabile, iar dăruirea şi pasiunea cu care şi-a pus sulfetul pe pânză sunt mărci inconfundabile ale marelui pictor impresionist francez.

În imagine, tabloul „Femei în grădină”, operă pe care de fiecare dată când o privesc îmi aduce o oază de linişte în tumultul zilelor

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.