Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 27, 2017 in Comunicate, Economic, International, Politic | 0 comments

Primirea ambasadorului Republicii India, Dr. A. V. S. Ramesh Chandra

Alături de ambasadorul Republicii India la București, Excelența Sa, Dr. A. V. S. Ramesh Chandra

Mulțumiri pentru fotografii domnului Radu Bădoiu!

Ana Birchall: Cred că Romania poate fi un hub investițional pentru companiile indiene, mai ales prin poziția strategică pe care o ocupă, de punct de tranziție între Asia și Europa. De asemenea, consider că India poate fi o piață importantă pentru exporturile românești.

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut, luni, 27 februarie 2017, o întrevedere cu ambasadorul Republicii India la București, Dr. A. V. S. Ramesh Chandra.

Întrevederea a prilejuit trecerea în revistă a agendei relațiilor bilaterale româno-indiene, cu accent asupra interesului reciproc pentru întărirea Parteneriatului Extins dintre România și India, semnat la New Delhi, pe 8 martie 2013. În context, partea română a subliniat importanța intensificării dialogului politic și parlamentar, prin realizarea unor vizite bilaterale la nivel înalt în cursul anului 2017.

A fost reliefat interesul reciproc pentru extinderea și diversificarea cooperării economice, fiind punctată relevanța în acest sens a apropiatei reuniuni a Comisiei mixte guvernamentale româno-indiene de cooperare economică, tehnică și științifică. “Cred că Romania poate fi un hub investițional pentru companiile indiene, mai ales prin poziția strategică pe care o ocupă, de punct de tranziție între Asia și Europa. De asemenea, consider că India poate fi o piață importantă pentru exporturile românești. În acest sens, este deosebit de oportună intensificarea contactelor directe dintre mediile de afaceri din cele două țări, prin intermediul camerelor de comerț sau al organizării de misiuni economice în ambele țări”, a declarat ministrul delegat Ana Birchall.

Cei doi oficiali au salutat cooperarea foarte bună în forurile internaționale, inclusiv la nivelul ONU.

Dialogul a prilejuit și abordarea oportunităților de dezvoltare a cooperării bilaterale oferite de cadrul de cooperare UE-India, precum și a unor aspecte de actualitate ale scenei internaționale.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.