Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 13, 2012 in Politic | 2 comments

Obiective, obiective dar sa stim si noi!

Aseara s-au trasat liniile generale privind noul pact bugetar, un Acord extrem de important nu numai pentru viitorul UE si al monedei euro dar si pentru Romania. In bunul stil traditional dambovitean de a face politica, in urma cu ceva vreme  Ministerul Afacerilor Externe a anuntat cateva obiective pe care Romania le va urmari la aceste negocieri.

Din informarile publice, care sunt interesante daca nu ar lipsi cu desavarsire avand in vedere ca domnul ministru Baconschi este evident preocupat de campania electorala interna (sau mai corect spus cu indeplinirea obiectivului asumat de 1 milion de voturi) nu stim care este situatia cu acest acord si ce a obtinut Romania din negocierile purtate. Avand in vedere importanta acestui acord sper ca la negocierile purtate Romania a fost reprezentata de adevarati oameni de stat in conformitate cu statutul tarii noastre de a 7 a membra in UE (din punctul de vedere al voturilor) si nu decorativ, doar in poza!

Consider ca Guvernul Romaniei prin MAE are obligatia sa prezinte  imediat care sunt obiectivele obtinute de Romania in negocierile purtate privind noul pact bugetar european. Un proces atat de complex care va influenta Romania pe termen mediu si lung nu trebuie tratat altfel decat cu transparenta in promovarea, cu inteligenta diplomatica dar ferma, a interesului national.

 

2 Comments

  1. Nu ştiu de ce am impresia că UE dă năvală peste noi, nu prea am senzaţia că cineva din România are un cuvânt de spus pe acolo.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.