Singura alternativă la sărăcie este EDUCAȚIA!

„Istoria ne arată că momentele în care România a intrat pe un trend ascendent au fost cele în care copiii burgheziei au plecat la studii în străinătate și întorcându-se de la Viena sau Paris au aplicat în țară principiile moderne pe care le-au asimilat odată cu studiile de specialitate. Pentru cine vrea să aprofundeze această tematică poate studia tot ceea ce s-a întâmplat în Europa secolului XIX și-mi va da dreptate.

În toată această fragmentare socio-profesională nu regăsesc deloc TINERETUL CU STUDII SUPERIOARE. Adică exact acea categorie care trebuia să fie cel mai mult favorizată de societate (…)  Toată această elită care pleacă ESTE CEA MAI MARE PIERDERE PENTRU NAȚIUNEA ROMÂNĂ. Facem bilanțuri peste bilanțuri despre cât a pierdut România în ultimii 20 de ani. Dar poate cineva să facă o estimare despre cât ar fi avut de câștigat dacă ar fi promovat acești tineri valoroși în funcții decizionale? Cum ar fi arătat România astăzi? O să vin cu un singur exemplu: Finlanda (…)

Concluzia:singura șansă în fața sărăciei este EDUCAȚIA iar preluând ideea emisă de un colaborator activ EDUCAȚIA ESTE CEA MAI BUNĂ INVESTIȚIE ÎN VIITOR!” se arata intr-un articol pe care l-am citit pe www.gandeste.org, articol pe care il recomand!