Nu stiam ca ploua cu bani peste noi

si tocmai de aceea nu avem „nevoie de bani de la chinezi” asa cum extrem de diplomatic s-a exprimat dl. Presedinteo declaratie absolut nefericita, nedemna de un sef de stat, care poate crea probleme in relatiile diplomatice bilaterale cu  China.

De ce era nevoie de astfel de declaratii in conditiile in care si datorita unei politici externe abramburiste, fara logica, fara obiective clare pe termen mediu si lung, aderarea Romaniei la Schengen este afectata, numai dl. Presedinte poate sti. Daca noi nu avem nevoie de „bani de la chinezi” bine ca au nevoie Spania, Grecia si alte tari din zona euro.

Asa cum am mai spus, comertul extins cu China, India, Asia de Sud-Est si Asia de Nord putea/poate fi solutia care sa permita Romaniei sa depaseasca performanta tarilor dn Europa de Sud. Trebuie sa acceptăm aceasta provocare pentru ca ea reprezinta şansa noastra. Ar trebui sa avem acest curaj. Dar pentru acest lucru iti trebuie si diplomatie si intelepciune si promovarea interesului national nu de grup.