La multi ani Romania! La multi ani Romani!

ziua-romaniei

Multumim militarilor care si astazi, pe o zi rece si ploioasa, ne-au facut sa tresarim la auzul Imnului National si ne-au incantat cu mandria, dar si cinstea, cu care au purtat haina militara la parada care ne-a bucurat privirile! Exemplul de curaj, demnitate, cinste, barbatie, patriotism, sacrificii si reale valori al romanilor care acum 92 de ani au votat si au luptat pentru Unire sper eu, sa constituie o fundatie mai ales pentru tanara generatie care are datoria sa lupte pentru inlaturarea dictaturii non valorilor si a non modelelor care sufoca societatea romaneasca actuala.  Nicolae Iorga ne spunea ca „aniversarile, ca sa se justifice, trebuie sa insemne doua lucruri: „Un certificat de munca pentru trecut si un solem angajament de munca pentru viitor”. Sper ca si ziua de astazi sa ne aduca aminte de adevaratii oameni de stat si de mandria de a fi ROMAN!

P.S. Da, ca in fiecare an, dupa ce am arborat drapelul pe balcon, m-am numarat si eu printre cei care au fost in strada sa ii aplaude pe cei care, cu mandrie si onoare, poarta haina militara si saluta Drapelul!

P.S. 2 Nici de Ziua Nationala unii nu s-au putut abtine sa nu pangareasca si aceasta zi. Chiar trebuia scandal si astazi cand, intr-o asemenea zi, ar trebui sa ne aducem aminte de adevaratele modele din istorie? Oare acestor oameni mici care se cred sau se vor „mari oameni de stat” nu le este jena ca nici macar astazi nu s-au putut abtine sa nu umbreasca o zi de sarbatoare? Penibil si penibili!