indiferent de rezultat sper ca „marii barbati de stat” sa realizeze ca Romania nu isi poate permite o criza politica peste o criza economico-sociala!

„Cifrele nu glumesc: Romania nu va iesi din recesiune nici anul viitor iar daca se continua cu circul asta jenant de ieftin bine nu va fi”, spuneam intr-un post din 31 iulie 2009. Este de toata jena cand, acum, „marii barbati de stat”( care au avut si ei partea lor de vina in crearea unui model de crestere economica bazat numai pe consum) au descoperit pericolul intrarii Romaniei in incapacitate de plata! Pai pana acum unde ati fost domnilor? Nu ati fost capabili sa cititi si, mai ales, sa intelegeti cifrele care, inca din iulie anul trecut,  nu minteau si aratau clar ca Romania risca intrarea in incapacitate de plata?!

Cat despre asumarea raspunderii de astazi, asa cum am mai spus mi se pare o mare tampenie sa impozitezi, unitar, pensiile. Sunt alte masuri care sa aduca venituri la bugetul de stat pentru acoperirea deficitului bugetar, inclusiv prin curajul de a schimba ADN- ul modeului nostru economico-financiar!

Avem acest curaj?

PS: Sincer nu mi-a placut ce am vazut astazi in Parlament! Sigur, se poate spune ca discursul lui Boc a fost plicticos, fiind o repetitie a mesajelor publice din ultima luna. Dar acest lucru nu justifica deloc atitudinea unor parlamentari care fie dormeau pur si simplu, fie se jucau pe calculator, fie butonau la telefon etc…totusi este o zi importanta si ar trebui tratata ca atare…dar se pare ca si la civilizatie si maniere mai sunt multe de invatat!