O decizie care va crea mari probleme de imagine Romaniei

Daca pe plan intern decizia Curtii Constitutionale privind Legea ANI va declansa o dezbatere probabil destul de aprinsa, cu siguranta aceasta decizie va crea Romaniei o serioasa problema de imagine pe plan extern intr-o perioada  in care Romania nu are cea mai buna imagine si acest lucru costa, ne costa pe toti!

Sigur, au fost cazuri in care s-a spus ca Agentia Nationala de Integritate a fost folosita ca un instrument politic pentru a discredita sau elimina diverse persoane (cazuri care trebuiau pedepsite punctual! ) dar acest lucru nu inseamna si, cu siguranta, nu justifica ca o parte importanta din functionarea ANI sa fie declarata neconstitutionala sau, spre exemplu, confiscarea/impozitarea averilor dobandite ilicit sa nu continue?!

Consider ca in regim de urgenta Parlamentul trebuie sa adopte o lege care sa reglementeze in mod clar si explicit  modalitatile de depunere a declaratiilor de avere si interese, cu specificarea clara a incompatibilitatilor, cum poate opera confiscarea si /sau impozitarea averilor, sau a partilor din avere care nu pot fi dovedite ca fiind dobandite pe cai licite….nu se poate ca averile care nu pot fi justificate sa fie acum aparate de Constitutie!!!! Nu se poate ca sa fie aparati hotii??!!

Interesant totusi ca Curtea Constitutionala s-a sesizat din oficiu asupra intregii legi de functionare a ANI si nu numai a aspectelor de neconstitutionalitate ridicate in proces.

Oare de ce??!!