Guest-Post: TINERETUL – SPERANTA PENTRU DEMOCRATIE (LOREDANA)

TINERETUL – SPERANTA PENTRU DEMOCRATIE

Da…tinerii reprezinta viitorul insa din pacate tot mai putini tineri se implica si au initiative vizavi de politica tarii. Probabil ca multi isi spun:,,si asa nu are rost”,sau: ,,nu vom rezolva nimik”.

Insa orice incercare de sustinere a ideilor si principiilor noastre politice este mai mult decat nimik…indiferent de rezultat. Doar stand si vociferand pe la colturi nu reprezinta o solutie si cu siguranta ca nu va schimba nimik!
Cred ca a te implica presupune responsabilitate si maturitate in acelas timp si totodata spirit de initiativa, chiar daca la inceput pare ca nu va avea rezultat,in timp totul se poate schimba. Eu, spre exemplu, am vorbit unei persoane politice despre opinia mea vizavi de sistemul de invatamant iar acea persoana a discutat opinia mea intr-o emisiune…si astfel am vazut ca si glasul tinerilor poate fi auzit…
Aportul tinerilor in domeniul politicii este important si poate ca niste simple discutii politice in timpul orelor i-ar face mai constienti de asta.
Si cred ca un mare ajutor la responsabilizarea tinerilor in ceea ce priveste problemele tarii si legile ei , ar putea da si guvernul si implicit ministerul care se adreseaza tineretului prin sustinerea ideilor, proiectelor lor si ascultarea mai atenta si cu mai multa seriozitate a opiniilor lor.
Faptul ca sunt tineri nu este un handicap ci o sansa…la urma urmei EI sunt viitorul.

Intrebare: Sunt tinerii din ziua de azi interesati de ceea ce se intampla in tara lor?
Loredana – http://lorybia.blogspot.com