Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 9, 2019 in Cultural, Personal, Politic, Social | 0 comments

Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului – 9 octombrie

Foto: Memorialul Holocaustului din București

Astăzi, 9 octombrie, sunt comemorate victimele Holocaustului din România. Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului a fost stabilită prin lege, în anul 2004.

Într-o astfel de zi, se impune să ne exprimăm public compasiunea pentru milioanele de oameni din întreaga lume, care au căzut victime ale Holocaustului pe criterii etnice și rasiale în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, și a căror memorie trebuie păstrată nealterată.

Doar în cărțile de istorie ar trebui să mai citim despre foamete, ură rasială, nepăsare și dezumanizare, pentru a nu uita cât de mult au suferit milioane de suflete și, implicit, pentru ca astfel de lucruri inumane să nu se mai repete niciodată.

Pentru ca o astfel de atrocitate să nu se mai întâmple, nici în România și nici în întreaga lume, consider că este absolut necesar ca tinerii să afle despre una dintre cele mai mari tragedii ale secolului al XX-lea încă de pe băncile școlii și să fie învățați să-și cultive un discurs al toleranței față de orice etnie și rasă, pentru că aceasta este singura cale de răspândire a binelui pe Pământ și singurul mod în care un astfel de genocid poate fi evitat.

Pentru a marca această zi, îmi exprim întreaga compasiune faţă de cei care au avut de suferit în urma acestui genocid și totodată îmi exprim solidaritatea față de poporul evreu. Nu avem voie să uităm!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.