Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 29, 2009 in Personal | 18 comments

Paris

Parisul iarna

dap frumosul si romanticul Paris este destinatia surpriza pregatita de baietii mei pentru Anul Nou. Plecare maine dimineata. Intoarcere 8 ianuarie. Stiu…sunt o rasfatata iar baietii mei, Andrutu si Martyn, sunt cei mai si cei mai….pentru ca sunt ai mei. Niciodata nu am vazut Parisul iarna…abia astept.

18 Comments

  1. Domnule NASTASE,

    „Il n’y a que les imbéciles qui ne changent pas d’avis.”

    Nos opinions peuvent varier.
    Vouloir à tout pris garder les siens contre l’évidence est un signe de bêtise. On utilise ce proverbe pour souligner qu’un entêtement orgueilleux confine à la stupidité mais aussi pour justifier un changement d’opinion.

    „Il n’est pire sourd que celui qui ne veut pas entendre.”

    Il est inutile de chercher à convaincre quelqu’un qui ne veut pas entendre raison. Le thème de l’obstination est ici associé à une condamnation morale.

    Existe aussi sous la forme : « il n’est pire aveugle que celui qui ne veut pas voir ».

    Domnule NASTASE,

    Uitati perioadele trecute, evoluati cu timpul altfel veti termina precum, Erich Honecker, le dernier communiste allemand.

    Bonne Année 2010

    Cordialement

  2. O destinatie clasica pt Anul Nou, dar totodata plina de surprize romantice.
    Ana, in ajun de Anul Nou am inca o dedicatie muzicala pt tine, melodia suedeza Boten Anna a lui Busshunter, odata cu care, parafrazandu-l pe cantaret intr-un interviu, as dori sa-ti fac o declaratie cu semnificatie profunda pt faptul ca nu te cunosc personal, pt era Internetului pe care o traim si bineinteles pt activitatea ta politica, activitate care va fii legata din ce in ce mai mult la Internet.
    Iata si declaratia: „Anna, vei ramane mereu un bot(Internet) in ochii mei!”
    Povesteea melodiei e simpla, un prieten i-a spus lui Busshunter ca va crea un bot sa administreze canalul IRC al artistului, cand a vazut un nou user pe nume Anna ca admin a crezut ca este botul, iar cand a aflat ca de fapt este iubita prietenului sau s-a simtiti jenat.
    Declaratia, atat a mea catre tine, cat si a lui catre Anna, tb inteleasa corect, cu respectul care trebuie sa caracterizeze atutudinea oamenilor in fata formelor de inteligenta artificiala care apar si se dezvolta in acest secol.
    La multi ani si un An Nou cu impliniri!

  3. Facand o paranteza intre urarile de sarbatori, in plan politic a aparut o pozitie vacanta in parlament – colegiul 1 Buc, pt care candideaza Prigoana Jr(ha-ha… pustiu de bani gata), iar psd nu a propus candidat… ciudat… Ana, ai fii putut avea o sansa avand in vedere ca l-ai fii lovit pe acest pustiulache exact in punctul lui forte, studii prin america facute pe banii lu ta’su, iar tu ai fii venit cu stidii pe merit de acolo, avand experienta veritabila.

    • ovidiu
      nu ma intereseaza aceasta candidatura…am alte planuri politice pentru 2010….dar consider ca este o greseala ca PSD sa nu fi avut un candidat propriu…sunt o gramada de colegi si colege din sectorul 1 care puteau sa candideze cu succes in acest colegiu.

  4. PS psd sustine candidatul pnl iar independentii nu au voie… deci alarma falsa:D:D

  5. Petrecere frumoasa ! La Paris, bineanteles… Vedeti, asta e diferenta intre petrecerile noastre de sarbatori . In timp ce unii ca dvs de exemplu isi petrec sarbatorile in te miri ce loc mirific, noi, ghebea, talpa, incropim si noi cate ceva AICI, in Romania, tremurand de frig in casele noastre insalubre…Asta e diferenta intre cei DE SUS si cei DE JOS… Cui ii pasa oare ca sunt zeci de mii de conational ai vostrii, parlamentarii, care nu au mai nimic pe masa de sarbatori….Dar trebuie sa ne bucuram ca poate, vreodata, va veti gandi si la bunastarea pe care o aveti voi…datorita noua…Sa fiti fericiti ! Degeaba sunteti in OPOZITIE ca nu realizati nimic pentru noi ! Va prefaceti ca si ceilalti … Pacat…

    • olaru
      multumesc pentru urari asemenea si dvs. si familiei dvs. Cu tot respectul nu accept nici reprosul si nici ironia dvs. pe care le consider nemeritate. Daca as fi ajuns sa imi petrec vacantele chiar si la Paris sau in alte locuri din bani furati de la stat as fi spus ca sunteti indreptatit sa imi trimiteti astfel de mesaje. Dar atata timp cat si eu si sotul meu muncim cinstit iar venituruile familiei noastre sunt exclusiv rezultatul muncii noastre si nu rezultati din furt sau afaceri cu statul, lucru verificabil oricand de catre oricine, cred ca am dreptul sa merg sa imi petrec vacantele oriunde imi permite bugetul familiei mele special destinat si pus deoparte din timpul anului pentru vacantele anuale. Am fost si sunt un avocat de succes care a avut bani cand a intrat in politica. Nu fac parte din politicienii care au intrat in politica sa faca bani din furaciuni, tocmai de aceea si deranjez atat de mult….din contra daca va uitati la ce salariu aveam eu cand am venit acasa din New York ati intelege ca vreau sa fac un altfel de politica in tara si ca fac parte din acei politicieni care au decis sa intre in politica sa faca ceva nu pentru ca sa devina cineva pe spatele altora. Iar dvs, ar trebui sa apreciati astfel de politicieni…si nu sa va mai lasati manipulati de gesturi ieftine populiste ale unora sau altora care au milioane de bani furati din banii romanilor dar se dau mari romani. Un politician caruia ii pasa de altii este cel care in activitatea sa promoveaza politici si proiecte pentru a ajuta si imbunatati viata semenilor. Un politician serios nu este cel care face gesturi de populism ieftin ci cel care nu se da batut si se incapataneaza sa promoveze proiecte serioase chiar daca astfel de proiecte deranjeaz grupuri de interese. Un politician adevarat este cel care are verticalitate si curajul sa se lupte pentru ideile lui…indiferent unde isi petrece anul nou atata timp cat poate demonstra ca a platit din bani castigati prin munca cinstita si nu din furaciune….si poate ca si copii dvs. si copilul meu are dreptul sa vada Parisul..si poate si sotul meu merita sa se bucure ca a reusit sa imi faca o surpriza foarte placuta. Va doresc numai bine.

    • ovidiu
      multumesc pentru urari asemeni si tie si familiei tale.

  6. @olaru
    Si eu m-am gandit ca Ana este un om bogat si chiar ma detasez un pic de politica ei social-democrat progresista, eu avand vederi mai de stanga si de aceea va inteleg mai bine decat va poate intelege ea.
    Dar totusi, cred ca Ana e un om bun, o printesa care merita sa-si petreaca sarbatorile la paris, e in concordanta cu viziunea ei mai de dreapta, nu e nicio discrepanta intre ce sustine si ce face.
    Eu de ex sunt baiat sarac care traieste de la salariu la salariu, dar locuiesc in Belgia iar sarbarorile le petrec in RO, deci dpdv al tarii de rezidenta sunt superior Anei, al adresei nu(ea prob locuieste intr-un cartier de lux din Buc, eu intr-unu modest din Anvers), dpdv al banilor de asemenea ea mi-e mult superioara:) Nu tot timpul orasul arata prosperitatea, insa hotelul de 5* la care prob va sta in paris, o arata:P
    Daca eram eu om politic, ca socialist petreceam revelionu cu saracii, sponsorizand o petrecere pt nevoiasi si as fii facut-o cu placere si dragoste, insa iti tb un suflet deosebit pt asta, tb sa iubesti sa ajuti oamenii…

  7. @olaru
    Si eu m-am gandit ca Ana este un om bogat si chiar ma detasez un pic de politica ei social-democrat progresista, eu avand vederi mai de stanga si de aceea va inteleg mai bine decat va poate intelege ea.
    Dar totusi, cred ca Ana e un om bun, o printesa care merita sa-si petreaca sarbatorile la paris, e in concordanta cu viziunea ei mai de dreapta, nu e nicio discrepanta intre ce sustine si ce face.
    Eu de ex sunt baiat sarac care traieste de la salariu la salariu, dar locuiesc in Belgia iar sarbarorile le petrec in RO, deci dpdv al tarii de rezidenta sunt superior Anei, al adresei nu(ea prob locuieste intr-un cartier de lux din Buc, eu intr-unu modest din Anvers), dpdv al banilor de asemenea ea mi-e mult superioara:) Nu tot timpul orasul arata prosperitatea, insa hotelul de 5* la care prob va sta in paris, o arata:P
    Daca eram eu om politic, ca socialist petreceam revelionu cu saracii, sponsorizand o petrecere pt nevoiasi si as fii facut-o cu placere si dragoste, insa iti tb un suflet deosebit pt asta, tb sa iubesti sa ajuti oamenii..

    • ovidiu
      te inseli amarnic ….inteleg foarte bine ce spune olaru si tot atat de bine inteleg si realitatile din Romania, dar nu voi accepta reprosuri si cu siguranta nu imi este rusine ca vizitez o tara atata timp cat platesc aceasta vizita din banii mei si nu din bani furati sau rezultati din nu stiu ce combinatii pe spatele altora.
      sunt un om de centru stanga care crede in social democratia moderna….si mai sunt un om care a reusit in viata pentru ca 1) a avut norocul sa aiba doi parinti excelenti care s-au sacrificat pentru educatia copiilor lor si 2) pentru ca a petrecut multe multe ore in diverse biblioteci ale lumii …nu am ajuns sa am o bursa la Yale Law sau sa lucrez cu una dintre cele mai mari firme de avocatura din lume pt ca mi-a pus taticu o pila sau ca taticu sau mama erau nu stiu ce securisti pt ca nu au fost…am ajuns acolo pt ca invatat enorm de mult, pt ca de la 14 ani m-am chinuit in Bucuresti singura stand la diverse gazde invatand pe branci (de multe ori noaptea la o lapa prapadita pentru ca primeam observatii ca se cunsuma prea mult curent electric desi plateam jumatate din nota de plata) stiind ca scoala este singura mea sansa…si nu am uitat nici de unde am plecat si nici valorile date de parintii si bunicii mei……tocmai de aceea sunt si voi ramane un om de centru stanga….iar un om social democrat nu face parada de actele de caritatea sau de ajutor/sponsorizari pe care le organizeaza sau le efectueaza….asa ceva fac populistii….un social democrat ajuta fara sa se laude cu aceste acte (spre exemplu tu stii cati de multi copii am ajutat eu sa mearga la scoala??!!) habar nu ai asa cum habar nu au multe persoane pentru ca pur si simplu nu ma laud cu aceste lucruri….si tot atat de bine un social democrat este cel care initiaza, promoveaza si are curajul sa se bata pentru politici care inlatura inechitatile sociale….ori daca te uiti in activitatea me politica vei vedea cu usurita ca am promovat o serie de proiecte care pur si simplu au inlaturat inechitati sociale.

  8. Felicitări pentru tot ce ați făcut până acum.Aveți un cec in alb, deci incredere, pentru ce veți face in continuare.Pentru că veți face!
    La multi ani!

    • Ioan MM
      multa sanatate, fericire, numai bucurii si impliniri pt dvs. si familia dvs. La multi ani!

  9. Ana,
    Sunt convins ca esti un om bun, f bun si integru. Dar politca se desfasoara intre limitele individualismului(conservatorism) si ale spiritului comunitar(socialism). Cu cat cunoastem mai mult oamenii tindem sa fim socialisti(cunoasterea comportamentului oamenilor genereaza si solutii pt sisteme economice socialiste si in acelasi timp nefalimentare), dar totodata, cu cat suntem mai raniti de societate tindem sa fim mai individualisti. Multi copiii nacajiti cum ai fost tu, odata realizati devin in majoritatea lor individualisti mai mult sau mai putin. Tu esti individualista intr-o mica masura. Iar individualismul NU ESTE RAU. Si faptul ca esti totusi in jumatatea stanga a politicii este un lucru laudabil.
    Vreau sa spun doar ca omul politic ideal isi gaseste satisfactia in a fii alaturi de oameni si ca familia lui este societatea si in primul rand aceia care au nevoie de sprijin si reprezentare. NU contest ca ai ajutat multi copii, i-ai ajutat pt ca te-ai regasit in ei… Pt orice fapta buna exista o explicatie, ca si pt orice fapta rea.
    Ce conteaza este sa dorim sa cunoastem OMUL ca sistem super-complex:
    – ce il determina sa fie prietenos, sa iubeasca, sa se sacrifice…
    – dar dusmanos, gelos,neincrezator, lipsit de compasiune, criminal, tiran, violator etc
    Si cand ne gandim ca Omul nu e singur, ci intr-o multime de alti Oameni, lucrurile devin si mai complexe.
    Pt tine (cred ca) cel mai important lucru este FAMILIA, ea fiind element cheie pt conservatori; deci presupun ca nu contesti ca ai si trasaturi individualiste… pe cand socialistii(cei care au crezut si murit pt o lume ca o familie) familia este chiar societatea, fara a afisa asta ca populisti, ci dintr-o profunda convingere.
    Nu avem exact aceiasi orientare politica, ceea ce nu e deloc o tragedie, dimpotriva; si nici daca ai fi de dreapta complet nu am avea motive sa nu ne intelegem ca oameni. Cand vom oficializa proiectul nostru politic comun, tu vei merge la intalnire cu oamenii de afaceri, iar eu ma voi ocupa de oamenii strazii si amandoi am fii fericiti.
    Te respect si te admir exact asa cum esti, acum iti urez multa distractie la Paris, sa te bucuri de fiecare fulg de nea de acolo tu, Martyn, Andrew si Charile…. luati-l si pe el daca inca va mai ganditi 😉

  10. Lui Ovidiu…
    De ce cred toti politicienii , odata ajunsi SUS, cu ajutorul nostru increzator, ca banii pe care ii obtin sunt dim munca cinstita ?! Care munca ? Nu zic neaparat de Ana, dar cei din partidul din care face parte au dus tara si pe noi in halul in care am ajuns ! Deci, o intreb cate acte de caritate a facut pana acum personal, concret, pentru ca eu, pensionar fiind , fac aproape saptamanal, desi nu am o pensie mare dar, cand vad o situatie nenorocita, fac cate un pachet cu cate ceva pentru altii mai nenorocit ca mine….
    Asta vreau sa spun, din banii parlamentarilor, care si acum dupa aceste alegeri si-au umflat bugetele pentru deplasari in strainatate, in loc sa rezolve problema oamenilor nevoiasi…Sute de mii de euro se duc pe asa zisele deplasari de serviciu in timp ce sute de mii de oameni zac intr-o saracie neagra…Oare dansa nu are nicio vina? Chiar nu are un cuvant de spus in randul partidului ei ? Ce rol are opozitia ? Decat sa se certe cu adversarii si bage motiuni de cenzuta ? Nu inteleg tactica lor…De la anul an sa ma implic personal in aceasta politica de rahat , doar pentru a le atrage atentia asupra a ceea ce e corect si bine pentru aceasta tara. Am sa lupt cu cuvantul si am sa le deschid oamenilor derutati ochii despre ce fel de masinatiuni se fac pe seama lor pentru bunastarea celor in care au avut incredere, nu pentru ei ! O sa mai auziti de mine… Nu mi este frica de repercursiuni… Am indurat multe si nu ma tem nici chiar de Dumnezeu, care a uitat Romania si poporul ei…E usor sa compatimesti, dar nu face nimeni nimic pentru a schimba situatia …Nu pricep de ce mai avem presedinte, parlament, senat, partide pentru ca toate lupta pentru interesele lor personale nu pentru popor ! Dixit !

  11. D-le Olaru,
    In general clasa politica e iresponsabila… Poate ca ar vrea sa faca ceva unii dintre ei, dar cand vad cat e de lucru se simt coplesiti si isi propun prioritati personale si mai apoi vin cele de interes general… Inca suferim dupa esecul Socialismului, care s-a prabusit tot din aceiasi cauza – cei din nomenclatura ajunsi sus, au uitat cine i-a promovat si pe fondul propagarii minciunii s-au tot departat de popor. De vina suntem si noi, cetatenii ca nu ne implicam(intr-o democratie a 4 putere tb sa fie presa, iar a 5a cetatenii, dar la noi nici justitia nu e independenta, ce sa mai zicem)..
    Ca sa va dau dreptate: evident ca cea mai mare parte a politicienilor nu au bani munciti, ci bani obtinuti din traficul de influenta – de ce si-ar ocupa timpul cu un serviciu la care castiga 1000-1500 euro/luna cand ei au afaceri de milioane?! Evident ca sa-si creasca afacerile pe spesele puterii politice investite in ei!! E evident, nu incape indoiala:)
    In ce o priveste pe Ana, nu am absolut niciun repros! Sigur, asta este parerea mea subiectiva, fara de care nu m-as autointitula „un mare fan al ei”; dar sunt convins ca nu ar fii democratic ca nimeni sa nu aibe si pareri negative..
    O precizare: nu este parlamentar si momentan nu (cred ca) are functie publica. Iata un CV al ei.
    Ceea ce nu impartasesc intocmai cu dansa este orientarea politica, viata si experienta ei ducand-o in zona dreapta a stangii, ideologie ce n-o impiedica sa fie mandra de realizarile sale si sa considere ca merita ce a castigat prin munca. E o pozitie politica f productiva si f la moda intre intelectuali. Insa cred ca cine gusta si mai mult din amarul vietii decat Ana, cei care pe langa faptul ca se nasc fara posibilitati, nu au nicio sansa sa faca scoala(de altfel Ana e initiatorul Pactului pt Educatie), cei care sunt condamnati sa nu aibe nicio speranta, pt acestia se impune o pozitie mai de stanga; de o politica socialista si cvasi-democratica putem beneficia cu totii, un stat puternic isi poate ajuta mai bine cetatenii in cele mai diverse aspecte. Cand zic de socialism nu ma gandesc la nedemocratica China, ci am in minte modelul tarilor scandinave, iar aceasta este versiunea tradusa in romana de robotel daca nu va descurcati cu engleza.
    La multi ani, sa privim optimist Noul An! Vom scapa si de criza asta si lucrurile vor sta mult mai bine peste un an.
    Ana, tu esti marele cadou pe care mi l-a oferit 2009!!:*

  12. MESAJUL DE ANUL NOU AL VIITORULUI REGE AL ROMANIEI PRINTUL NICOLAE.
 Romania ete o tara comunista!!! Dupa douazeci de ani de la revolutie, puterea economica si politica este in mana mafiei comuniste. Este nevoie de o rasturnare politica si sociala de proportii. .Revolutia monarhica nu este a revansei. Toti membrii societatii trebue sa beneficieze de aceleasi drepturi si datorii. Numai in aceste conditii se poate vorbi de neutralitate politica si un rege al tuturor.
” Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor, as accepta sa vin in Romania. Sint pregatit sa fac acest pas important.
M-as implica in reconstructia tarii pentru a face din Romania un stat puternic, care sa se bucure de incredere pe plan international”

    MONARHIA CA O NECESITATE SI ULTIMA SPERANTA.
Clasa politica romaneasca reprezentativa este o iluzie. Ea reprezinta in totalitate securitata si comunistii care au preluat puterea economica dupa asa numita revolutie. Ea este aliata cu lumea interlopa formata din clanurile tiganesti. Diferenta de titulatura nu reflecta vreo diferenta de program politic sau social. Daca ideia lustratiei ar intra in functiune 95% din oamenii politici ar disparea cu parlament cu tot. Geana a fost ofiter acoperit in USA iar aparteneta lui Basescu la securitate este cunoscuta de toata lumea. Democratia politica fara democratie economica este inexistenta. Romania este un stat mafiot in care 5% din populatie detine capitalul si bogatia intregii natiuni. Restul populatiei nu detine nimic sau a luat drumul strainatatii. Revenirea monarhiei fara o schimbare structurala a societatii ar fi o parodie groteasca. Cu alte cuvinte revolutia furata de comunisti trebue continuata preferabil pe cale democratica. Baza ei este lustratia politica si o politica economica care sa incurajeze creiarea de capital in afara clicii de beneficiari. Statul mafiot trebue dezmembrat. Continuarea revolutiei anticomuniste nu este cea a revansei ci a creierii de drepturi si datorii egale pentru toti. Monarhia constitutionala este tocmai garantia acestui lucru. Deschideti : http://devanewyork.blogspot.com/
La noi se minte pe rupte pentru a se castiga timp. Romania nu este pe marginea prapastiei ci chiar in prapastie. Este un stat in faliment economic. Criza economica si politica va creia in curand o societate in dezagregare in care oamenii vor iesi in strada. Criza politica va devenii perpetua iar Romania un stat de neguvernat. Se vor incerca solutii din afara sistemului de tip
mafiot balcanic. Monarhia reprezenta un inceput de drum si macar o speranta. Solutia cu primarul Sibiului a fost o ultima incercare pozitiva in aceasta directie . Dar dupa prabusirea acestui proiect nu se intrevede nimic la orizont cu exceptia revenirii la monarhia constitutionala. Criticii mei spun ca visez sau am nostalgii romantice. Daca cineva are o alta ideie de a scoate Romania din criza economica sociala si rasiala ( problema tiganilor) trebue ascultat cu atentie. Din punctul meu de vedere si sper si a altora monarhia reprezinta o necesitate. Am trimis pe aceasta tema o scrisoare printului Charles care a binevoit sa-mi raspunda. Ea se incheie spunand ” Revenirea la monarhie prin varul meu printul Nicolae este interesanta si
trebue luata in considerare dar in ultima instanta totul depinde de vointa poporului roman ” Sunt cu totul de acord.
Robert Horvath DEVA cineast USA http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.