Pages Menu
Categories Menu

32 Comments

  1. Rezultate ff stranse, e pacat ca nu a castigat un proiect in locul altuia, ci un tiran in locul unui adept al dialogului. Probabil au fost si voturi anulate abuziv, probabil au fost si cumparate altele, probabil au fost si fraude tehnice de genul pene de curent cand se astepta un val de alegatori anti-Basescu.
    Asta e, inca 5 ani la Cotroceni cu un individ suspectat ca a furat flota, care se sustrage in felul asta cercetarii, inca 5 ani de conflicte intre institutii..

    • Ovidiu
      asta e …important este sa mergem inainte si sa invatam din aceasta lectie destul de importanta.

  2. Indiferent de pozitia pe care o avem,cred ca in perioada urmatoare trebuie facuta o analiza serioasa si pertinenta in legatura cu prestatia actualei conduceri a PSD, a conucerilor de filiale. Un lucru este cert si anume ca PSD/ul a pierdut alegerile si nu avea motive sa le piarda in actualul context socio/politic.La o prima analiza vina principala o are Mircea Geoana pentru toate derapajele din periaoda celor 5 ani ,dar mai ales pentru lipsa de forta si copilariile din ultimele zile ale campaniei.
    Scriam pe 22 noiembrie ca Mircea Geoana castiga daca tine seama de o serie de factori pe care ii aminteam. Cred ca in orice rau poate fi si un bine si anume acesta poate reprezenta reformarea PSD/ului prin revenirea la matca a oamenilor de valoare care au fost marginalizati si preluarea conducerii de o alta grupare de forta in care tinerii din PSD,gen Crin Antonescu sa fie in prim/plan. Este nevoie de reformarea urgenta a PSD.

    • Socrate
      ai dreptate si sper sa realizeze acest lucru cu calm, seriozitate si responsabilitate.

  3. 2 incercari pt democratia noastra:
    – validarea alegerilor de catre Curtea Constitutionala;
    – coabitarea porobabilului Presedinte Basescu cu majoritatea parlamentara; ce solutii vor gasi politicienii si juristii de drept politic pt a face posibila numirea premirului dorit de majoritate?

    • Ovidiu
      stai sa vedem care va fi majoritatea parlamentara ….nu uita ca noi avem o democratie si o clasa politica absolut originala!!!

  4. Te si vedeai la putere, Luciana Birchall. Iaca nu ti-a mers….multumim cerului ca nu ne-am procopsit cu una ca tine pe la munca sau invatamant, ca nu mai era de trait in tara. :):):)

  5. Nu stiu daca s-au fraudat sau nu alegerile si in ce masura. Insa stiu sigur ca in USA si Canada romanii votau oricum anti-PSD indiferent de cine era candidatul. Si de aici, sa se extrapoleze ca s-au fraudat pana si aici, romani cu autocarul, haha, pai cate zile ne lua din NY pana in CA, vreo 3, se ducea si „mama alegerilor”. Oamenii acestia gandesc oare cand vorbesc???, Iar cat despre Geoana, nu a invatat nimic cat a fost la Washington. Ca sa nu mai vorbesc de cei care sustin ca noi romanii din diaspora nu ar trebui sa avem drept de vot. Adica, ma abtin……..

  6. Ana,

    1. de toata jena comportamentul lui MG si al PSD in seara de 6 Dec, cand se stiau foarte bine ca sunt in marja de eroare.

    2. Dar o analiza statistica nu prea sofisticata a rezulatelor centralizate de BEC poate dovedi frauda si sa o localizeze in teritoriu acolo unde s-a intamplat. Matematic acest lucru este posibil, dar este PSD dispus sa urmeze acest curs, care risca sa dezvaluie propriile fraude?

    3. Lasand la o parte rezultatul final, si indiferent de magnitudinea ei, dupa parerea mea fraudarea alegerilor este cel mai serios atac la democratia unei tari, si sunt consternat sa constat ca opinia publica din Romania nu reactioaneaza la acest lucru. Cu toate ca sentimentul general este ca atat actualele alegeri cat si cele din 2004 au fost fraudate! Nu cu mult, ci stiintific doar cu 2-3procente, cat sa acopere marginea de eroare a exit polurilor. Nu numai de PDL dar chiar si de PSD (se pare insa ca primii au fost mai iscusiti la treaba asta).
    Ceea ce mi se pare ingrozitor de pagubos este
    ca „that’s OK” in opinia alegatorului roman, findca nu-i asa „doar au furat si unii si altii”.

    4. Toleranta asta mioritica si prosteasca fata de furtisaguri mai mici sau mai mari ne-a costat o istorie intreaga si se pare ca o sa ne coste scump in continuare. Sper ca dupa ce apele or sa se mai linisteasca, vreo societate civila sa ia atitudine asupra acestui fenomen si sa se ia masurile ca peste 5 ani asa ceva sa nu se mai repete. Daca nu vom face nimic acum, sa nu ne miram ca peste 5 ani Dumnezeu va ajuta din nou acelasi partid in ciuda legilor statisticii matematice.

    5. circula idea absurda ca alegatorii din SUA si Canada au intors rezultatul alegerilor in favoarea lui Basescu (idee vehiculata cu mindrie prosteasca de unii fani TB de pe aici). Fals! Poate cei din Spania si Italia da. Din nou, din punct de vedere statistic acest lucru este foarte putin probabil pentru cei din SUA si CANADA. Cat despre mandria ca l-au pus in scaun din nou pe TB ce sa mai zic…Sa ne reamintim numai ca anul trecut la alegerile din Colegiul D3, in intelepciunea anticomunista si comoditatea lui suficienta electoratul nord american a plasat pe primul loc un frizer PDL care a) nu s-a prezentat la nici o dezbatere publica cu ceilalti doi candidati in timpul campaniei electorale b) nu a luat nici o intiativa de lege in Parlamentul Romaniei (pe la care de fapt nu prea calca) si pe locul doi un interlop urmarit de Interpol. Pe locul trei ai fost tu, AB de la Yale, pardon PSD, si pe locul patru candidatul independent de la NASA C. Timoc. Halal natiune! Nu conteaza ca e acolo sunt niste oameni de la NASA, Columbia sau Yale, noi suntem anticomunisti si votam PDL pentru ca suntem din SUA adica cei mai frumosi si cei mai destepti.

    6. Nu sunt fan PSD, dupa cum nu sunt fan al nici unui alt partid sau candidat. Am condus 2 ore dus 2 ore intors ca sa-l votez pe CA in primul tur. In turul doi nu m-am mai dus. Dupa episodul Vantu, chiar nu aveam de ce.

    7. Acesta este ultimul meu post pe blogul acesta. Iti doresc mult succes in activitatea ta de politician social democrat in Romania si iti doresc sa inveti cat mai mult din greselile lui MG. Care din pacate, nu a invatat nimic cat a stat in America, cu toate ca ar fi avut de la cine si de la ce.

    • Savad
      o analiza foarte buna ca multe alte posturi ale tale…multumesc. Multumesc si pentru urari….asemenea tie si familiei tale. Sper sa te razgandesti si sa mai scrii…o sa imi lipseasca sfaturile tale. Numai bine.

  7. Ana, nu sunt social democrata, de fapt nu pot spune ca sunt de dreapta sau de stanga. Stiu doar atat, ca inainte de alegeri am pus in balanta si am considerat ma intai omul si apoi partidul din care face parte. In opinia mea Basescu valoreaza mult, la fel cum si tu faci cat aproape tot PSD-ul la un loc ca daca era sa ma uit doar la culoarea politicaaaaaaaaaa…
    Toate cele bune.
    Apropos: ti-am trimis emailul pe adresa de yahoo, l-ai primit?

    • Stefania,
      nu am primit niciun email. Numai bine.

  8. @Stefania

    Eu cred ca romanii din diaspora ar trebui sa aiba drept de vot doar atunci cand vor trebui sa plateasca si impozite in Romania. Fara asta, au dreptul la decizii a caror consecintze nu trebuie sa le suporte. Ori asta e nedrept in raport cu populatia din tara.

    @Jim

    Eu cred ca stiu care e problema ta. Life sucks. Wife doesn’t.

  9. @Ana

    Apropo de contestarea alegerilor la CC, a aparut pe net o teorie interesanta. Daca se confirma, si daca nu intreprindeti nimic pentru a remedia situatia, chiar nu vad ce sanse mai are PSD-ul in politca romana.

    • Draghi
      nu stiu ce sa iti spun…personal mi se pare un demers periculos…

  10. chiar credeam ca ne pasa de noi,noua,poporului roman ,acest popor care a votat basescu…parca nu imi vine a crede…la mine la liceu marea majoritate e pro basescu,ridzi vine cu discursuri pe care eu le detest …si am crezut ca nu va mai fi asa,ca base nu va fi iar presedinte…insa m-am inselat…ma gandesc ce rost mai are sa cred ca va fi ok….nici un rost…poate ca ne meritam soarta caci asa am ales….
    Probabil ca ve-ti zice ca a fost frauda…da, dar frauda asta tot romanii au ajutat sa se poata face..si-au vandut opinia politica pe banii dati de unii…si atunci intreb:Si cu asta ce-am facut????

    • loredana
      important este ca toti cei care gandim la fel sa tinem aproape unii de altii…..si nu dispera…un sut in fund poate fi un pas inainte.

  11. Cand Iliescu l-a facut pe Geoana ,,prostanac,, nu a gresit, ca e curva batrana…
    Greseli copilaresti:
    1. vizita la Vantu ( lumea nu a uitat FNI-ul si Caritasul )
    2. trebuia sa se debaraseze de Mos Iliescu si sa construiasca o aripa noua a PSD, mai vizionara, asa toti au vazut in Iliescu ,,omul din umbra,, de la mineriada…
    3.Intelegerea de la Timisoara cu Crin. Acolo nu aveau ce cauta . Timisoara e un simbol al romanilor. Toti ardelenii si banatenii au votat cu Basescu !
    4. Diaspora, care nu stie ce induram noi aici, mai ales in dari, somaj, salarii si pensii mici, preturi exorbitante la intretinere…
    Asta a facut acea minima diferenta hotaratoare la alegeri…Asta e …Vom naviga cu marinarul inca 5 ani, prin furtuni, ceata si nesiguranta…
    Asa suntem noi sortiti ! prostia s-a inradacinat adanc la Cotroceni…

    • Olaru,
      cred ca se impune o reformare serioasa a clasei politice….si nu numai la nivel declarativ ci pe bune…..asta inseamna o reformare serioasa a tuturor partidelor politice….lucru valabil si pentru PSD sau mai ales pentru PSD.

  12. @olaru

    Permite-mi te rog cateva comentarii spontane la postarea ta.

    1. Sunt din ce in ce mai convins ca Geoana a fost la Vantu ca sa ii dea „subiectele” de la examenul de a doua zi. Si ca Vantu l-a chemat, pentru ca era santajat de de Basescu cu tipul ala, Popa sau cum il cheama, din Indonezia.

    Lectia pentru PSD – NU MAI TRIMITETZI LA ALEGERI OAMENI CARE NU LE POT TRECE DECAT CU „COPIUTZE”!

    2. Nu sunt convins de asta. Ar insemna o ruptura cu consecintze incalculabile. Apropo de juventocratie, s-au facut niste studii pe popoarele primitive, care traiesc in jungla. Un tanar barbat, e cel mai puternic si mai sanatos la 25 de ani. Totusi un barbat de 6o de ani din acelasi trib, in aceleasi conditzii, aduce acasa lejer cam de doua ori mai mult vanat. Diferentza e data de experientza.

    3. Nu toti. Doar cei care prefera un sistem mafiot. Iar acesti nu sunt putini, mai ales in Banat.

    4. Corect. Cum am mai spus, nu cred ca e democratic ca cineva sa ia decizii fara a suporta si consecintele acestora. Desigur, intr-o lume din ce in ce mai globalizata problema legitimitatii votului e din ce in ce mai dificila, insa cred ca anumite principii, cum e cel de mai sus, trebuie respectate.

    Avem nevoie de cursuri de educatie politica si de imunizare la propaganda in masa, pentru cetatenii de la orase si sate. Propun, pentru inceput o emisiune saptamanala, la TVR, cu Bogdan Teodorescu.

  13. @Drahgi. Atat timp cat sunt cetatean roman va trebui sa mi se respecte dreptul. Dar miloanele pe care le pompan anual (noi astia prosti din diaspora care ar trebui sa murim ca asa ne doresc unii pe la TV), alea sunt bune???
    Ma abtin de la altfel de comentarii din respectul fata de ANA.

  14. @Stefania

    Sunt bune, orice ajutor e binevenit, insa daca esti sincera trebuie recunosti ca sunt o problema a) privata si b) o picatura pe un bolovan incins. Totusi nu cred ca ai inteles ce am spus mai sus legat de decizii si consecintze.

    BTW, si eu tot din diaspora fac parte, si nu am avut impresia ca mi-ar dori cineva moartea. Dar cine stie, poate dupa ce mai stam un pic de vorba, o sa imi schimb parerea 😆

  15. @Stefania
    A fii socialist sau de stanga inseamna sa nu-ti placa nedreptatile incetatenite din societate, dorind sa faci o lume mai buna.
    A fii de dreapta/conservator inseamna sa fii nemultumit de abaterile de la regulile traditionale din societate, dorind sa modelezi lumea dupa trecut, dupa ce ti se pare ca a mers bine mai de mult.
    Tovarase Stefania, te voi ajuta cand ai nevoie de sprijin chiar daca nu te cunosc si te rog sa ma ajuti cand am eu nevoie de sprijin…. asta e toata filozofia stangii… Obama e de stanga;)

  16. Ana, iti multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru amabilitatea de a-mi raspunde la toate comentariile mele. Ai fost singurul politician al carui blog l-am urmarit constant in ultimul an. Te felicit pentru efortul depus, si iti doresc mult succes in continuare. Mi-ar place sa te vad intr-o zi in Parlamentul Romaniei!

    • Savad
      eu multumesc si sincer sper sa iti mai faci timp si din cand in cand sa mai scrii….chiar am invata multe din posturile tale…inclusiv atunci cand mi-ai criticat inactivitatea de pe blog…vin timpuri interesante si cred ca acum putem schimba ceva mai mult…eu cel putin sunt determintata sa continui sa lupt pentru acest lucru. Numai bine si inca odata multumesc.

  17. Buun ! Ok ! Alea jacta est ! Oricum nu cred ca se mai poate face ceva acum . A castigat conducerea pentru inca 5 ani ! Asta e problema. In 5 ani se pot intampla multe ! Multi dintre noi poate ca nici nu vom mai fi … Dar. oare opozitia nu va face tot ce-i va sta in putere pentru a-l boicota pe Base si astfel sa arunce si mai in fundul negurii poporul ?! Oare va fi ea constructiva, sa nu ! Va castiga iarasi orgoliul sa va prima interesul pentru bunastarea tarii ? Se va razbuna pentru esecul din alegeri ? Vor curge garla motiunile de incredere ? Cred ca se va incepe chiar cu alegerea primului ministru… Si..asa vom intra in 2010 …fara buget aprobat ,fara pachetul de legi de pe rol aprobat, si fara alta transa de bani venita din Europa…Si asa …adio, dar raman ..la conducere ! Ce veti face fratilor din opozitie ? Si voi sunteti romani ! Chiar daca nu ati castigat o batalie, duceti razboiul mai departe, alaturi de noi nu ne ingropati si voi… macar pentru cele 5 milioane care v-au votat sa fie bine ! O sa vedeti ca am dreptate…

  18. Buun ! Ok ! Alea jacta est ! Oricum nu cred ca se mai poate face ceva acum . A castigat conducerea pentru inca 5 ani ! Asta e problema. In 5 ani se pot intampla multe ! Multi dintre noi poate ca nici nu vom mai fi … Dar. oare opozitia nu va face tot ce-i va sta in putere pentru a-l boicota pe Base si astfel sa arunce si mai in fundul negurii poporul ?! Oare va fi ea constructiva, sa nu ! Va castiga iarasi orgoliul sa va prima interesul pentru bunastarea tarii ? Se va razbuna pentru esecul din alegeri ? Vor curge garla motiunile de incredere ? Cred ca se va incepe chiar cu alegerea primului ministru… Si..asa vom intra in 2010 …fara buget aprobat ,fara pachetul de legi de pe rol aprobat, si fara alta transa de bani venita din Europa…Si asa …adio, dar raman ..la conducere ! Ce veti face fratilor din opozitie ? Si voi sunteti romani ! Chiar daca nu ati castigat o batalie, duceti razboiul mai departe, alaturi de noi nu ne ingropati si voi… macar pentru cele 5 milioane care v-au votat sa fie bine ! O sa vedeti ca am dreptate…Iar ptr. Stefania, nu pot decat sa-i spun ca milioanele lor bagate in tara au fost binevenite ptr. situatia financiara a leului, dar au cumparat cu ele pentru familia ei nu pentru amaratii care TRAIESC aici si SUFERA nelegiuiri zi de zi…Ne refeream la dreptul de a vota, nu la lipsa altor drepturi, mai ales cel asupra vietii.. VOTUL VOSTRU NE_A BAGAT PE NOI CEI DE AICI MAI ADANC IN GROAPA ! Multumim pentru asta… Familia ta e fericita dar cate alte sute de familii nu au sansa ta si sufera aici, abandonandu-si copiii din neputinta de ai intretine sau, mai rau ucigandu-i ca sa nu mai sufere… Asta o sti, tu de, ACOLO? E usor sa pozezi in victima cand AI un venit ! V-ati lasat fermecat de zambetul lui fermecator ! Zambetul unui viclean …

  19. Ovidiu,
    Cine a zis ca l-am votat eu pe Obama???
    Nu sunt de acord in totalitate nici cu partidul republican si nici cu cel democrat, sau asa cum ai subliniat mai sus, nici cu dreapta, nici cu stanga. Sunt undeva la mijloc daca se poate spune asa.

  20. O idee geniala…
    TURUL TREI
    Procentul voturilor invalide, 1.3%, firesc de altfel, este mai mare decat diferenta intre cei 2 candidati, 0.67%.
    Nu putem in aceste conditii cere turul trei??
    Nu e normal ca un numar mai mic de cetateni decat cei care nu s-au descurcat cu stampila sa decida soarta alegerilor. Pe principiul asta ar trebui sa se mearga pt repetarea turului 2: au fost mai multi alegatori care si-au invalidat votul decat diferenta intre cele 2 optiuni.
    Concluzie: electoratul e mai de graba incapabil sa aplice corect stampila decat sa ia o decizie.
    Consider ca diferenta intre optiuni tb facut de un numar mai mare de voturi decat cele nule.
    Am cautat pe net si nu am gasit vreo baza legala niciunde pt asa ceva, dar putem noi acum, astazi sa initiem aceasta regula…
    GO Geoana GO:)

    • Ovidiu
      cred ca esti cam dur

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.