Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 1, 2017 in International, Politic, Social | 0 comments

Un nou atac terorist a lovit New York City

Noaptea trecută, o nouă tragedie a şocat lumea întreagă, lovind în chiar locul unde am asistat cu groază, în urmă cu 16 ani, la primele atacuri teroriste care au zdruncinat inima democraţiei occidentale, New York City.

În urma atacului terorist de noaptea trecută comis prin aceeaşi metodă a autoturismului condus prin mulţime, opt persoane şi-au pierdut viaţa şi mai mult de douăsprezece sunt rănite. În urma acestui teribil act, rămâne o imensă consternare şi revoltă faţă de cei care apelează la astfel de fapte, precum şi o adâncă îngrijorare faţă de modul în care terorismul şi radicalizarea continuă să facă victime în rândul cetăţenilor noştri.

Dincolo de regretul profund faţă de acest tragic eveniment, momentul are şi o puternică semnificaţie personală, revenindu-mi în memorie amintiri din perioada în care atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 m-au surprins în New York City şi în care doar o minune m-a oprit să fiu prezentă în turnurile gemene în momentul tragediei.

Îmi exprim, o dată în plus, determinarea de face, personal, tot ce îmi stă în putinţă pentru a lupta împotriva acestui flagel cu care ne confruntăm şi pentru a identifica, inclusiv în calitate de membru al Comisiei Ad-Hoc a Adunării Parlamentare a OSCE pentru Combaterea Terorismului, soluţii pentru a opri şi preîntâmpina astfel de atacuri şi pentru a elibera lumea de sub ameninţarea terorismului şi a radicalizării. Este datoria tuturor să facem tot ce putem pentru a face lumea un loc mai bun şi mai sigur pentru copiii noştri şi pentru noi toţi, astăzi şi în viitor.

Sincere condoleanţe pentru victimele acestui act abominabil şi familiile lor şi însănătoşire grabnică şi completă celor răniţi.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.