Întrevedere cu domnul Jeppe Tranholm-Mikkelsen, secretarul general al Consiliului UE

Alături de domnul Jeppe Tranholm-Mikkelsen, secretarul general al Consiliului Uniunii Europene

Am avut astăzi o întrevedere deosebit de utilă cu Jeppe Tranholm-Mikkelsen, secretarul general al Consiliului UE. Am discutat, în principal, despre organizarea Președinției române la Consiliul UE și despre procesul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În cadrul întâlnirii, am reafirmat dorința României de a acționa ca un mediator onest la momentul preluării Președinției Consiliului UE. Totodată, l-am asigurat pe domnul Jeppe Tranholm-Mikkelsen cu privire la angajamentul Guvernului României de continuare într-un ritm accelerat a procesului de pregătire a Președinției române la Consiliul UE.

Am convenit, de asemenea, intensificarea dialogului pentru continuarea procesului de pregătire a viitoarei Președinții a României la Consiliul UE pe dimensiunile de resurse umane și de comunicare, precum și pentru pregătirea demarării procesului de elaborare a Programului TRIO-ului de Președinții (România, Finlanda, Croația).

Domnul Jeppe Tranholm-Mikkelsen a exprimat sprijinul pe care Secretariatul General al Consiliului UE continuă să îl acorde Guvernului României și a apreciat eforturile depuse de acesta în ultima perioadă pentru accelerarea procesului de pregătire.