Pages Menu
Categories Menu

17 Comments

    • mcgogoo
      nu crezi ca cei de la CNSAS s-au comportat cam mizerabil??

  1. Ne mândrim că doamna Herta Muller că ar avea origini din România, pe de altă parte aici nu au apărut recent, din câte ştiu eu, decât doar trei cărţi ale domniei sale, pe la POLIROM, prin 2005 sau 2006 şi încă două prin 1995, parcă tot la POLIROM… cam 20% din ce a publicat.

    • Bibliotecaru
      adevarul este ca noi nu stim sa ne apreciem valorile,…cat despre respect….sau mai corect spus lipsa de respect fata de adevaratele valori nici ca nu mai zic nimic….cand pur si simplu imi e jena de inconstienta si iresponsabil;itatea unor asa zisi politicieni

  2. Felicitari!!! Este primul nostru premiu Nobel, nu-i asa?

    Stiati ca Herta Müller a scris anul trecut un protest lui Horia-Roman Patapievici, in urma trimiterii in Germania de catre ICR a doi colaboratori ai fostei securitatzi? (Este vorba de Corbea Hoisie si Sorin Antohi, acesta din urma fiind acuzat si ca si-a falsificat titlul de doctor si ca avut publicatii fictive).

    E clar care e samantza tuturor relelor de la noi?

  3. „cu concentratia poeziei si franchetea prozei descrie viata celor deposedati”.. Iata ce trairi a putut naste experienta romaneasca a d-nei Muller! Probabil dc ar fii existat premiul Nobel si pe la anii 1200-1400, Anonimul ar fii luat Nobelul pt literatura pt „Miorita” 🙂
    Vad ca CNN scrie raspicat: „Romanian takes Nobel”. Si au asa de mare dreptate, chiar dc autoarea e de fapt germana de origine.. germana(nui stiu dc mai e cetatean roman..), a scris o pagina din istoria Romaniei. Nu are rost sa regretam ca nu a fost apreciata in RO, sigur domnia sa ne intelege f bine, insa am putea-o cunoaste mai bine pt a ajunge sa ne cunoastem pe noi insine cu adevarat. Distinctia Steaua Romaniei ar fii un gest dragut pe care l-am putea face:P

  4. De ce oare trebuie sa ne impaunam cu realizarile altor natiuni? Herta e cetatean german…ea descrie suferinta pricinuita de regimul comunist … cat a locuit in Romania ea a fost prigonita …ca mai toti svabii…
    Nu e premiul NOSTRU, sa fim rezonabili, este premiul EI !
    Chiar asa de meschini sa fim ?
    Ar trebui putina decenta…
    Massmedia e o rusine ca trambiteaza meritele altora trecandu-le in contul nostru…
    Sa ne mandrim doar ce ce e AL NOSTRU !
    puiuolaru60

    PS:
    Eu sunt un om din popor, si am mai multa decenta ca cei care isi trec in cont acest premiu! E un furt ca toate cele de pana acum…

  5. doamna Ana, cu tot respectul, ar trebui sa nu acceptati opiniile false ale celor ce comenteaza despre ,,PREMIUL NOSTRU,,.
    Ar trebui sa mai vizitati si alte bloguri in care sun comentate opiniile celor ,,decenti,, din patura ,,de jos,, si o sa vedeti ca ei au cu mult mai multa decenta si bun simt .
    Stirea trebuia trecuta la ,,fapt divers,, doar !
    Sa vedeti ce vor gandi cei di Germania sau Europa despre acest lucru !
    puiuolaru60

    • olaru
      este intr-un fel si premiul nostru dar nu in sens de impaunare…aici sunt de acord cu tine…

  6. Herta Müller: „În România, lumea nu prea mă place”.
    Asta spune multe, nu mai e nevoie de comentarii.

    • No Name
      si a spus adevarul….

  7. @olaru

    Faptul ca esti „din popor”, nu cred ca ar trebui sa te impiedice sa observi niste fapte despre Herta Müller:

    – A trait 30 de ani in Romania.

    – A facut atat liceul cat si facultatea in Romania, la Timisoara.

    – Are si in prezent cetatenia Romana, desi statul German descurajeaza dubla cetatenie.

    – Svabii nu au dus-o mai prost in perioada ceausista decat majoritatea populatiei.

    Desigur, meritul acestui premiu ii apartine domniei sale precum si unui anumit context politic international. Totusi, nu putem nega influentza vietzii si educatiei primite in Romania asupra operei ei. Daca as fi cinnic, as spune ca tocmai experientele din Romania ceausista i-au dat materialul brut pe care ea cu talentul si elocventza ei l-a slefuit in diamante – adica tocmai cartile care i-au adus premiul Nobel.

    Agresivitatea reflexiva din postarea ta nu iti face cinste. Eu, ca roman, ma bucur de acest premiu, indiferent ce spun alte bloguri „din popor” (prin mijloace specifice).

  8. Lui Draghi:
    CUM a trait frate, Herta in romania ?
    Ala a fost trai? Ai vazut ce a spus despre Romania,,,ca nu o priveste cu ochi buni,,…
    Pai sa traiesti si dumneata asa ca ea in Romania si apoi sa vezi daca mai spui ca esti roman…
    Patriotismul dumneata este demn de lauda dar nu in societatea de azi…
    Mie, si nu mi-este rusine sa o spun, imi este rusine ca sunt roman, desi am trait 57 de ani aici…
    Daca te-ar auzi Herta ca spui despre premiul EI ca este al Romaniei, nu te-ar privi cu ochi buni…
    Intreab-o si ai sa vezi…
    Vreau opinia ei, despre acest lucru…
    Sa vedem cine are dreptul sa-si atribuie premiul…
    Adica o duce groaznic in perioada TRECUTA si noi, CEI DE AZI, care suntem mai rai decat cei din acea perioada,(ca guvernare) avem tupeul sa spunem ca e premiul NOSTRU…
    Sa avem rezon, maestre !

  9. Eu am simtit pe propria-mi piele prigoana, desi sub alta forma, pentru ca si eu fac parte dintr-o categorie defavorizata si marginalizata atunci: SUNT HANDICAPAT FIZIC ! Si nici ACUM nu o duc mai bine !
    Sa suferi in tacere e o mare calitate…
    Dar sa ai curajul sa o prezinti tuturora e o fapta de EROISM !

  10. @olaru

    Cred ca nu ai inteles bine ce am vrut sa spun. Eu nu am spus ca pe vremea lui Ceausescu se traia bine, am spus doar ca minoritatea germana nu era discriminata in raport cu majoritatea romana. Traiam toti la fel, si anume prost. Nu cred ca faptul ca germanii primeau periodic pachete cu „ajutoare” de la rudele din vest schimba ceva.

    Eu pot sa ma bucur de acest premiu indiferent ce a spus sau va spune Herta Müller despre relatia ei cu Romania. Indiferent pe cine supara acest lucru, ea s-a format si a trait 30 de ani in Romania. Nu poate nimeni nega acest lucru. Premiul desigur e al ei, dar ce a realizat e si meritul educatiei primite. In Romania. Daca as vreau sa fiu cinic as spune ca pana si materialul cartilor care i-au adus faima e tot romanesc e. Dar nu vreau sa fiu cinic… Ma bucur pentru ca a aratat ca se poate. A aratat ca desi societatea romaneasca a uitat de multe ori sa cultive excelentza, scoala romaneasca de multe ori a produs-o.

    In rest iti doresc multa putere sa razbesti in viatza in ciuda handicapului fizic la care te referi.

  11. Lui Draghi:
    Da, cu educatia ei sunt de acord, pentru ca ATUNCI, se facea scoala, nu gluma ! Dar sa iei un asa de important premiu pe durere, frustrare, suferinta in general, venite tot din Romania, indiferent de regim, nu e o mandrie pentru noi….
    O asa faima, mai bine NU…
    Cum se spune,, Premiul e o bucata de hartie ( si niste bani,bineanteles ), dar suferinta lasa traume adanci,, traume care nu pot fi ameliorate sau sterse de niciun premiu…
    Cat despre Scoala Romaneasca, a fost din totdeauna in excelentza, dar valorile la noi nu stiu decat sa … moara…
    Multumesc pentru incurajare, am razbatut pana acum, desi foarte greu si cu oprelisti multe, acolo unde am activat, dar…a trecut… pot spune ca sunt un pensionar multumit cu ceea ce am, si nu ma lamentez ca altii…desi as fi fost indreptatit.
    Am muncit cot la cot alaturi de colegii mei 34 de ani FARA sa ma consider un handicapat, si fara acele scutiri de impozite, de teama pierderii locului de munca, castigat cu sacrificii uriase.
    Am cotizat la fel ca ei, ca sa nu imi reproseze careva ca iau mai multi bani, si acum sunt multumit. Imi scuzi aciditatea din comentariu( si cer scuze si posesoarei) dar am devenit foarte intrigat de ce se intampla in tarisoara asta a noastra, de cand cu …democratia.
    Dar oare ma intreb: Chiar nu mai sunt si alte personalitati ,,pur sange romanesc,, care ar merita acest premiu ? Sau si aici suntem marginalizati tot din cauza guvernarii ?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.