Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 20, 2017 in Cultural, Politic, Social | 0 comments

Proiect de lege al Guvernului privind condițiile de acordare a burselor de merit olimpic internațional

Guvernul României arată încă o dată că se preocupă de tinerii noștri, astfel încât aceștia să își poată construi un viitor, aici, la ei în țară. În cadrul ședinței de astăzi, Executivul a adoptat un proiect de lege privind modificarea și completarea Legii pentru acordarea burselor de merit olimpic internațional elevilor premiați la olimpiadele școlare.

Prin acest act normativ se urmărește stabilirea cadrului unic al măsurilor financiare necesare stimulării excelenței în învățământul preuniversitar. Astfel, pe lângă asigurarea fără admitere a unui loc finanțat de la bugetul de stat la programele de licență, masterat sau doctorat, elevii care au obținut distincții la olimpiadele școlare internaționale, indiferent de disciplină, vor beneficia de burse de merit olimpic internațional. Bursele se vor acorda indiferent de premiu, I, II, III sau mențiune și se vor calcula în funcție de salariul de bază minim brut pe țară, la data acordării acestora.

Așa cum ne-am angajat în Programul de guvernare, vom susține în continuare măsuri care să recompenseze excelența școlară și să promoveze copiii și tinerii capabili de performanțe înalte. După cum am afirmat în repetate rânduri, educația este cea mai bună zestre pe care o putem lăsa copiilor noștri, iar fiecare leu alocat acestui domeniu reprezintă o investiție pentru viitor.

http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/bursele-de-merit-olimpic-international-vor-fi-acordate-i-elevilor-care-obtin-mentiuni-la-olimpiadele-scolare-internationale

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.