Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 7, 2009 in Politic | 5 comments

Cine plateste pentru devalorizarea monedei nationale

BNR

urmare a comportamentului iresponsabil si deciziilor aberante ale unor politicieni obsedati de campania electorala si de dorinta de a ramane sau de a se cocota cu orice pret pe un scaun?!

BNR e obligata sa intervina din nou pe piata.

5 Comments

  1. Cei care au credite platesc(si in lei si in valuta), practic dobanda platita de banci catre BNR se va regasi in costurile creditului pe piata. Cu alte cuvinte a fost amendata orice investitie facuta pe credit la bancile din RO in trecut si in prezent. Se repercuteaza in descurajarea investitiilor viitoare, deci cu totii platim. De fapt nici nu conteaza asa mult ca bancile din RO sa dea credite avantajoase pt ca anii trecuti cresterea ec s-a bazat pe investitii straine, chiar si banii bancilor veneau din strainatate. Cu cursul leului s-au jucat tot strainii avand interesul ca la un mom dat leul sa fie puternic pt ca pofiturile lor convertite in euro/dolari sa fie mari. Cum acum investitiile lor au scazut si cum capitalul romanesc e nesemnificativ, exista chiar interesul unui leu slab pt ca strainii ce au capital in valuta sa poata investi ieftin in RO. Nu intereseaza pe nimeni soarta celor dependenti de creditul bancilor din RO(fie investitori sau consumatori)

  2. PS: poate era mai bine ca BNR sa nu intervina, iar cat ptiveste „socul inflationist”, poate fii tinut sub control prin scaderea ratei de politica monetara care e mult prea mare la 8%. Sunt tari(Suedia) unde dobanda la depozit e chiar negativa datorita dobanzii mici practicata de banca centrala. Am impusca 4 iepuri: cresterea capitalului autohton + cresterea consumului pe credit + inflatie mica + politica sociala prin amendarea celor aflati pe plus

  3. Cine plateste ?
    NOI TOTI, bineanteles, nu e clar…
    Poporul, pe capul carora vor mai aparea alte taxa si impozite…ca nu-s putine deloc !
    puiuolaru60

    • olaru
      da platim noi…dar trebuie sa ii facem si pe ei sa plateasca,…si avem puterea votului.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.