pe care  nu am cuvinte  sa o  comentez. Noi alocam acest procent absolut rusinos in timp ce toate tarile investesc masiv in cercetare??!!

= Iresponsabilitate si crima la adresa viitorului Romanie si orice alte argumente folosite de unii si altii cum ca nu ar fi bani sunt inutile… tragedia este ca aceste politici publice iresponsabile si de-a dreptul criminale isi vor produce efectele in anii care vin…

Este pur si simplu un atentat la siguranta nationala a Romaniei.

Sau poate sa unii au interes ca Romania sa ramana o simpla piata de desfacere, o simpla piata de consum cu forta de munca ieftina…si nu o economie competitiva.

Ca sa nu mai discut ca nu se respecta Legea cercetarii din 2003 si Agenda Lisabona … iar tinerii de valoare vor  pleca din tara.

Ne vom confrunta cu un nou val al exodului de creiere ca de intoarcere acasa a celor care studiaza si cerceteaza afara nici ca mai poate fi vorba.

Dar ce ma mai mir??!!… in zilele noastre nerespectarea si neaplicarea legilor a devenit regula .

Ca un om care a stat 2 ani in biblioteca cercetand o tema – falimentul bancar in 8 tari si ale carei concluzii sunt folosite in multe economii in tranzitie- personal nu pot sa nu fiu de acord cu protestul Federatiei Sindicatelor Lucratorilor din Cercetare – Proiectare din Romania.

Au drepate… nu putem vorbi de o Romanie competitiva daca nu investim in educatie si cercetare.

Simplu…daca am intelege adevaratele prioritati ale tarii noastre.