Comisia pentru afaceri europene organizează astăzi, începând cu ora 15:15, un briefing de presă după întrevederea cu delegaţia comisiei omoloage din Adunarea Naţională a Franţei

delegatie_fr

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor organizează astăzi, începând cu ora 15:15, un briefing de presă după întrevederea cu delegaţia comisiei omoloage din Adunarea Naţională a Franţei

ANUNŢ DE PRESĂ

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor organizează luni, 26 septembrie a.c., începând cu ora 14:30, o întrevedere cu delegaţia Comisiei pentru afaceri europene din Adunarea Naţională a Franţei, condusă de preşedinta comisiei, doamna Danielle Auroi, în sala de şedinţă a comisiei. Pe agenda discuțiilor se vor afla aspecte care ţin de relaţia bilaterală şi subiecte la zi la nivel european, precum evoluţiile în ce priveşte spaţiul Schengen, gestionarea migraţiei, Politica Europeană de Vecinătate, Politica Regională şi Politica Agricolă Comună. Întrevederea va fi urmată de un briefing de presă susţinut de preşedinţii comisiilor, Danielle Auroi şi Ana Birchall, începând cu ora 15:15, la nivelul P1, în spaţiul destinat presei.

“Mă bucur că membrii Comisiei pentru afaceri europene din Adunarea Naţională a Franţei au onorat invitaţia noastră şi că avem astăzi o întâlnire pentru identificarea și promovarea soluțiilor adecvate la provocările curente cu care se confruntă Europa. Consider că dialogul şi diplomaţia interparlamentară reprezintă o componentă cu o importanţă specială pentru promovarea colaborării dintre ţările noastre. În mandatul meu am acordat o importanță deosebită diplomației parlamentare, iar această vizită este parte a strategiei pe care am promovat-o ca abordare în sprijinul cooperării și consolidării domeniului afacerilor europene, precum și a politicii externe a României”, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, Ana Birchall.

Presa este invitată să participe la eveniment şi la briefing-ul de presă. Accesul reprezentanților mass-media acreditaţi la Camera Deputaților se face pe la intrarea S2. Jurnaliștii care doresc să participe la eveniment și nu sunt acreditaţi la Parlament sunt rugați să trimită o cerere de acreditare temporară, fie prin fax la 021/312.08.27, fie prin e-mail la adresa flux@cdep.ro.