Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 2, 2015 in International, Personal, Social | 0 comments

2 septembrie – Ziua internațională a non-violenței

 

DSC00388

Astăzi este sărbătorită Ziua Internațională a Non-violenței, o zi ce ne aminteşte de atrocităţile comise de-a lungul istoriei de război şi de orice altă formă de manifestare a violenţei şi cât de important este să luptăm pentru pace şi pentru înlăturarea oricărei forme de utilizare a violenţei.

Alegerea zilei de 2 octombrie pentru a celebra Ziua Internaţională a Non-violenţei, în 2007, de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, nu a fost deloc întâmplătoare. Tot astăzi este sărbătorită ziua de naştere a unuia dintre cei mai mari militanţi pentru pace din istoria omenirii – Mohandas Karamchand Gandhi, cunoscut ca „Mahatma”, sau „marele suflet”, în traducere din limba sanscrită. Este un bun prilej pentru a ne reaminti că „Non-violenţa este cea mai mare forţă la dispoziţia omenirii”, după cum afirma marele gânditor, și că nu putem milita pentru democrație și violență în același timp.

Ne revine fiecăruia dintre noi rolul de a promova valorile democratice și de a condamna violența, urmând exemplul dat de Mahatma Gandhi.

„Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”

În fotografie: casa în care Mahatma Gandhi și-a petrecut ultimile zile din viață, în 2011.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.