Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 21, 2015 in Aparitii media | 0 comments

Principalele declaraţii în emisiune la TVR1 – 19 martie

1

Referitor la proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, “Ca jurist, în momentul în care am scris legea, am considerat că o procedură este mai bine să se desfăşoare cap-coadă sub controlul instanţelor de judecată. La sfârşitul lunii ianuarie, reprezentanţii CSM au spus că există riscul de supraaglomerare a instanţelor şi atunci eu m-am oferit să vin cu o procedură administrativă mixtă, însemnând că tot ce înseamnă forma de insolvenţă pe baza unui plan de rambursare să se poată face în faţa unei comisii de insolvenţă. Am propus acest amendament consultându-mă cu Ministerul Justiţiei, pentru că am venit în completarea legii mele păstrând aceeaşi filosofie şi anume – ca un om aflat în necaz să poată beneficia de o perioadă de respiro, astfel încât să se poată redresa financiar într-un termen de 5 ani de zile printr-un plan de rambursare”, a declarat, joi, la TVR1, deputatul Ana Birchall.

2

“Eu cred că şi Asociaţia Română a Băncilor ar trebui să vină la jumătatea mesei, în special în negocierile cu clienţii care au credite în franci elveţieni. Acum încearcă să se inducă spaima şi teama în rândul oamenilor că, dacă au necaz financiar, să nu îşi ceară insolvenţa, pentru că o să fie controlaţi, dar, în schimb, ar fi mai bine să accepte să fie executaţi silit.

Un debitor care are o datorie, indiferent de natura acesteia, şi o datorează de mai mult de 90 de zile, poate să opteze pentru deschiderea procedurii insolvenţei şi să opteze pentru una dintre cele trei forme şi anume: reorganizarea pe baza unui plan de rambursare, procedura de lichidare sau procedura simplificată”, a mai precizat Ana Birchall în emisiune la TVR1.

3

Referitor la iniţierea proiectului de lege, “Când am iniţiat această lege am vrut să arăt că în Parlamentul României se poate conlucra transpartinic. De aceea, când am iniţiat legea, aceasta a fost semnată de 154 de parlamentari de la toate formaţiunile politice.

Sunt sigură că vom trece legea în Comisia juridică cu raport favorabil şi sper să trecem cât mai repede şi la votul în plen. Dar îmi doresc ca susţinerea la nivel declarativ, în spaţiul public, să se manifeste şi în mod practic, prin fapte.

Dacă declari public că susţii această lege, ştiind că este o lege echilibrată, nici prodebitor nici procreditor, că are inclusiv acceptul FMI-ului, al Comisiei Europene şi al Băncii Mondiale, că are aviz favorabil din partea Guvernului, de ce să votezi împotriva articolelor care descriu scopul legii sau definiţiile?”, a declarat în emisiunea de joi deputatul PSD Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.