Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 10, 2014 in Aparitii media, Politic | 0 comments

Intervenții B1 TV – 10.10.2014

1

Referitor la declarațiile președintelui și informațiile apărute cu privire la dosarul EADS, „Nu este treaba mea ca deputat sa știu ce este într-un dosar, într-o cercetare în curs. Așa cum nu este treaba președintelui. Cu tot respectul față de meseria de jurnalist, nu cred că președintele trebuia azi să se comporte ca un jurnalist de investigații. De ani și ani de zile ne arată că nu știe să se comporte ca un președinte.

De ce era așa de supărat pe un magistrat? CSM a votat în unanimitate să se facă o inspecție judiciară pe baza declarațiilor unor politicieni. Mă bucur că CSM face acest lucru.

Politicienii nu trebuie să își mai dea cu părerea despre un dosar în curs, despre anchete sau despre cercetări. Este treaba exclusiv a justiției și a jurnaliștilor.

E din categoria „nu e bine, domnule chestor”. În acest caz „nu e bine, domnule magistrat”. Când a aflat că s-a dispus în unanimitate de către CSM să se facă o investigație, domnul președinte putea să solicite să i se dea posibilitatea să își prezinte punctul de vedere în fața CSM, să trimită un punct de vedere scris, dar nu să iasă să își dea cu părere de la tribuna prezidențială. Este intimidarea justiției.

Cred că domnul președinte și-a dat cu părerea folosind informații care i-au fost aduse la cunoștință de instituțiile cu atribuții în acest sens, în virtutea funcției pe care o ocupă. Nu cred că trebuiau folosite în public. Cred că i-au fost aduse la cunoștință ca să poată să fie informat și să stea la masă cu instituțiile abilitate pentru a lua o hotărâte. A-și da cu părerea despre o cercetare în curs, din punctul meu de vedere este o imixtiune în justiție. Dacă toată lumea aclamează că Justiția trebuie lăsată să își facă treaba, atunci să fie lăsată să își facă treaba. Domnul Băsescu și-a dat cu părerea despre acest dosar EADS care este o cercetare în curs” a declarat Ana Birchall la B1TV.

asa

Pe tema rafinăriei Lukoil, „Statul român nu acceptă ultimatum de la nicio companie, indiferent cum se numește. Cel care nu respecta legea trebuie sa se conformeze legii. Nu cred că domnul președinte are căderea morală să dea asemenea indicații.

Domnul Băsescu trebuia să fie acid și înverșunat în 19 noiembrie 2009, când Lukoil a donat pentru campania prezidențială în conturile PDL un total de 429.750 de RON, aproximativ 100.000 de euro într-o singură zi. În condițiile în care președintele Băsescu ne anunță că această companie avea pierderi de 5 ani de zile. Cred că a făcut lucrul acesta tocmai pentru a ascunde relația domniei sale. Mi-aș fi dorit să fi fost atât de înverșunat și acum 5 ani de zile sau când anumiți membrii ai familiei sale au anumite legături cu Lukoil.

Premierul a fost extrem de ferm, statul român nu accepta niciun fel de șantaj din partea unei companii care încalcă legea. Toată lumea trebuie să respecte legea.

Mi-aș fi dorit ca domnul președinte Băsescu să fi fost atât de virulent cum a fost astăzi în 2009, când a primit pentru campania dânsului aceste donații. Președintele, prin ieșirea de azi, încearcă să ascundă relațiile pe care le-a avut cu această companie” a precizat Ana Birchall la B1TV.

3

„Nu vorbim de o persoană fizică oarecare. Vorbim de o companie pe care președintele azi a acuzat-o că de 5 ani de zile este în pierdere, este acuzată și de evaziune fiscală, nu plătește dările către statul român ca să putem să facem drumuri, școli, spitale din bani publici. În 2009 era acum 5 ani de zile. Nu vorbim despre orice companie.

Statul român este în aceeași linie cu partenerii noștri SUA și U.E. de a condamna acțiunilor Rusiei. Nu era nimic nou ca președintele să iasă astăzi. Mi-am exprimat surprinderea și nemulțumirea că domnul președinte Băsescu nu a avut aceiași atitudine virulentă față de această companie care face evaziune fiscală și în 2009, când era pe pierdere” a arătat Ana Birchall la B1TV.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.