Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 25, 2014 in Comunicate | 0 comments

PNL se înscrie oficial în regimul Băsescu, trădarea proiectului USL este completă

angalamentul.uslComunicat de presă

Deputatul PSD Ana Birchall a declarat că prin refacerea alianţei dintre PNL şi PDL, după 10 ani, liberalii bat din nou palma cu oamenii lui Băsescu pentru a perpetua un regim împotriva căruia au votat 7,4 milioane de români.

„PNL îşi bate joc de voturile şi de încrederea tuturor românilor care au votat acum doi ani pentru USL şi împotriva regimului Băsescu. Refacerea alianței dintre PNL și PDL, o alianță care l-a adus pe Băsescu la Cotroceni, are un singur obiectiv clar și precis, perpetuarea regimului Băsescu atât la Palatul Cotroceni, cât și la Palatul Victoria” a declarat Ana Birchall.

Deputatul PSD, este de părere că președintele PNL Klaus Iohannis este în acest moment candidatul preferat de Băsescu pentru Cotroceni.

“Când președintelui Băsescu i s-a cerut demisia pe fondul scandalului de corupție în care este implicat fratele său, acesta a răspuns, nonșalant, că singurul motiv pentru care nu își dă demisia este că un anumit candidat al Dreptei nu ar mai avea șanse în cursa pentru Cotroceni. Acum știm bine la cine se referea de fapt Băsescu, la Klaus Iohannis, alesul său pentru Cotroceni” a continuat deputatul PSD Ana Birchall.

„Să nu uităm un lucru evident. Dacă PNL dă României președintele, funcția de premier revine PDL-ului. Prin urmare, în funcția de premier va sta un om al lui Traian Băsescu, iar Guvernul va fi populat de aliați ai președintelui Băsescu. Pentru asta am luptat alături de PNL în anul 2012? Pentru a perpetua regimul lui Traian Băsescu?” a mai spus Ana Birchall.

“În colegiul meu din Vaslui lucrez cu foarte mulți oameni din PNL, cu primari și consilieri locali pentru care proiectul USL s-a concretizat în obiective clare, asumate în faţa vasluienilor. Sunt foarte curioasă dacă cei care conduc astăzi PNL realizează în ce poziţie ingrată îi pun pe aceşti oameni care au crezut şi au luptat alături de PSD împotriva lui Traian Băsescu şi împotriva modelului său de preşedinte de ţară

„Fac apel către toți membrii PNL care au fost alături de noi în lupta împotriva regimului Băsescu, care au susținut valorile liberale și care au câștigat încrederea și speranța oamenilor de a se opune până la capăt modelului conflictual impus de Traian Băsescu și de apropiații săi să ni se alăture. Amintirea Brătienilor și tradiția unui partid istoric nu merită jertfite unui astfel de regim, care le cerea încă din 2005 tributul. Trebuie să continuăm lupta pentru toți cei care ne-au oferit votul și încrederea, dar și pentru conștiința noastră comună” a afirmat deputatul PSD.

„Chiar dacă este un moment trist pentru noi, cei din PSD, să vedem cum foştii noştri parteneri de la PNL se aliază cu oamenii lui Băsescu, pentru a perpetua un regim care a făcut mult rău României, PSD îşi asumă în continuare alături de PC şi UNPR toate obiectivele pe baza cărora USL a câştigat voturile şi încrederea românilor în 2012, atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare.

Începând de mâine, când această alianţă dintre PNL şi PDL se va înfiinţa şi până în toamnă, la alegerile prezidenţiale, românii vor trebui să aleagă dacă susţin în continuare regimul Băsescu, perpetuat acum de PNL şi PDL sau dacă susţin o nouă direcţie pentru o Românie puternică şi un nou model de preşedinte, total opus de cel instaurat de Traian Băsescu. Eu am încredere că românii vor alege corect” a mai declarat Ana Birchall.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.