Identitatea nationala a Romaniei trebuie sa devina una dintre cele mai importante preocupari ale romanilor si in special a politicienilor

Deputatul PSD Ana Birchall a declarat în cadrul unei intervenții susținute în plenul Camerei Deputaților că identitatea națională a României trebuie să devină una dintre cele mai importante preocupări a românilor și în special a politicienilor.

„Promovarea României şi a interesului naţional reprezintă, în opinia mea, un proiect politic care nu trebuie să ţină cont de jocurile mărunte de partid. Am auzit cu toții de prea multe ori vorbe grele spuse despre țara noastră, atât de des încât majoritatea românilor pare că s-a obișnuit ca România să aibă o imagine deseori negativă în plan extern, pierzându-și astfel încrederea în identitatea și demnitatea națională” a spus deputatul social-democrat.

Ana Birchall a arătat că “este timpul să încercăm să schimbăm această stare de fapt. Soluțiile ne sunt la îndemână”. Parlamentarul PSD a precizat că “merită salutat faptul că în primul an de mandat, premierul Victor Ponta a avut peste 30 de întâlniri la nivel înalt cu reprezentanți ai unor state importante ale Uniunii Europene așa cum sunt Germania, Franţa, Austria, Italia, Polonia, Danemarca sau Spania, dar și cu lideri ai U.E”.

Deputatul social-democrat consideră că “asigurarea unei stabilități politice și economice este necesară pentru a atrage investitori străini. (…) Am crezut și voi continua să cred că România poate și trebuie să fie un jucător important în Uniunea European cu un rol esenţial în Europa Centrală și de Sud Est”.

“Trebuie să învăţăm să nu ne denigrăm unii pe alții în afara țării, pentru că, de fapt, pe termen mediu și lung nu câștigă nimeni” este de părere deputatul PSD.

Ana Birchall a făcut un apel către liderii partidelor politice din opoziție, dar și către președintele României: “să lase deoparte disputa politică, ranchiuna și obișnuința de a lupta cu toţi cei pe care nu îi poate controla. Sabotarea efortului autorităţilor române de a deschide România în plan extern nu are efecte asupra politicienilor, ci asupra marii mase a românilor, și mai ales asupra românilor implicați în activităţi din zona economică. Nici un interes politic nu poate justifica o atitudine împotriva interesului național!

Echipa  AB.