Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 17, 2017 in Economic, International, Social | 0 comments

Ziua mondială a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale – 17 mai

Aniversăm, astăzi, 152 de ani de la semnarea, în 1865, a Convenției Telegrafice Internaționale și crearea Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT). Din acest motiv, 17 mai este declarată și Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale, iar azi, existența unei asemenea sărbători subliniază importanța utilizării internetului și a celorlalte tehnologii de informare și comunicare în domeniile economic și social. Practic, Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale urmărește creșterea nivelului de constientizare cu privire la oportunitățile oferite de Internet și celelalte tehnologii informaționale în întreaga lume. Anul acesta, tema zilei mondiale a telecomunicațiilor este ”Volum mare de date pentru un impact major” (”Big Data for Big Impact”).

Cu sute de milioane de utilizatori în întreaga lume, internetul este, azi, cel mai important mijloc de comunicare folosit de oameni. Internetul a ajuns să pună în mișcare economia lumii sau să impulsioneze comerțul cu bunuri și servicii la cote inimaginabile altădată. Dincolo de aceste avantaje, în ultima perioadă am început să îi cunoaștem și dezavantajele. Atacurile cibernetice pun serioase întrebări cu privire la securitatea cibernetică a lumii de azi.

Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale este o ocazie să le urăm ”La mulți ani!” tuturor celor care lucrează în acest generos domeniu!

Sursa imaginii: www.itu.int/wtisd

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.