Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 21, 2017 in International, Social | 0 comments

Ziua Mondială a Sindromului Down

În 2011, Naţiunile Unite au oficializat data de 21 martie ca fiind Ziua Mondială a Sindromului Down. Data nu a fost aleasă la întâmplare, cea de-a douăzeci şi una zi a celei de-a treia luni a anului simbolizează cei trei cromozomi pe care persoanele cu Sindrom Down îi au în perechea 21 a hărţii lor genetice. Această anomalie cromozomială, rezultată dintr-un accident genetic, este permanentă şi afectează anual la nivel mondial aproximativ unul din 700-800 de nou-născuţi. În România sunt diagnosticate în jur de 30.000 de persoane cu Sindrom Down.

Persoanele cu Sindrom Down sunt parte a societăţii noastre şi trebuie să le asigurăm un mediu adaptat, astfel încât să îşi aducă propria contribuţie la comunitate. Datorăm acest lucru lor şi familiilor lor şi, nu în ultimul rând, datorăm acest lucru familiilor noastre şi copiilor noştri pe care vrem să îi creştem în spiritul toleranţei şi al înţelegerii. În numele acestei datorii, trebuie să spunem că Sindromul Down nu este o boală, ci o anomalie genetică definitivă, și chiar dacă aceste persoane arată altfel, în realitate sunt la fel ca noi, au aceleaşi nevoi de dragoste, de înţelegere şi de comunicare ca şi noi şi că, dacă le acordăm o şansă, vom fi uimiţi de forţa lor spirituală şi de capacitatea lor de a învăţa.

Rămâne și în sarcina noastră, a fiecăruia dintre noi, să ne informăm, să înţelegem, să acceptăm, să sprijinim şi să ne educăm copiii, astfel încât lumea pe care o vor crea ei pe viitor să fie una a toleranţei şi a blândeţii, în care copiii născuţi cu Sindrom Down vor creşte armonios, dezvoltându-şi propriul rol în cadrul comunităţilor din care fac parte.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.