Pages Menu
Categories Menu

Posted on dec. 7, 2016 in Economic, International, Profesional, Social | 0 comments

Ziua Internațională a Aviației Civile

La 7 decembrie 1944, la Montreal (Canada) a fost instituită Organizația Aviației Civile Internaționale, punându-se astfel bazele primelor relații internaționale în domeniul aviației civile. Nevoia de a menține o interacțiune constantă cu membrii acestui sector de activitate, ca o premisă a recunoașterii domeniului pentru dezvoltarea economică și socială a statelor a contribuit la declararea datei de 7 decembrie drept Ziua Internațională a Aviației Civile.

Într-o lume globalizată și puternic integrată economic transportul pe distanțe foarte mari a devenit o necesitate insurmontabilă, astfel că promovarea siguranței și eficienței transporturilor aeriene internaționale a căpătat o importanță deosebită. În egală măsură, grija pentru mediul înconjurător repune pe tapet problema poluării, numărul extrem de mare de aparate de zbor ce operează zilnic devenind o adevărată provocare pentru atmosferă. Fiecare beneficiu aduce cu sine costuri, însă avansul tehnologic ne încredințează că soluții alternative mai ecologice sunt pe cale de a fi implementate.

Le transmitem astăzi un gând bun tuturor celor ce contribuie la bunul mers al transportului aerian civil, dezvoltarea acestui sector contribuind la dinamizarea societăților noastre prin eliminarea barierelor ce țin de distanță.

aviatia-civila

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.