Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 18, 2019 in Personal, Social | 0 comments

Regina-Mamă Elena se întoarce acasă

Astăzi, 18 octombrie, după șapte decenii de exil, Regina-Mamă Elena se întoarce în România pentru totodeauna. Regina-Mamă Elena își va continua somnul de veci pe pământ românesc, la Curtea de Argeș, acolo unde rămășițele sale vor fi reînhumate alături de cele ale fiului său Mihai I, care a trecut la cele veșnice în urmă cu doi ani, la vârsta de 96 de ani.
Despre această femeie cu o personalitate puternică s-a vorbit și s-a scris prea puțin. A fost o persoană pe care Dumnezeu a înzestrat-o cu calități umane deosebite, o femeie curajoasă, care a suportat cu demnitate cele trei exiluri și, dincolo de toate, despărțirile lungi de fiul său, Mihai I și de restul familiei sale din România.
Regina-Mamă Elena a fost o femeie răbdătoare, altruistă, care era înconjurată mereu de oameni care o fascinau la splendida Vila Sparta de lângă Florența, acolo unde a trăit cea mai mare parte a vieții sale greu încercate de oameni și de vremurile dificile.
Regina-Mamă Elena a fost sursa de inspirație, ghidul spiritual și steaua călăuzitoare a Regelui Mihai I, dar și a nepoatelor sale, în educația cărora s-a implicat intens.
A fost o femeie de o frumusețe interioară rară, care s-a manifestat și la exterior, o femeie inteligentă care a văzut calitățile bune ale celor din jurul său și care a crezut cu tărie că binele din oameni poate triumfa.
Regina-Mamă Elena a fost însă și o femeie critică cu cei din jur, cărora nu se ferea să le spună verde în față atunci când vedea ceva care putea fi corectat.
Regina-Mamă Elena, această femeie curajoasă și cu o tărie de caracter de neclintit, este și pentru mine o sursă de inspirație și mă bucur de revenirea ei acasă după 71 de ani de exil.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.