Pages Menu
Categories Menu

Posted on feb. 17, 2017 in Comunicate, International, Social | 0 comments

Primirea de către ministrul delegat pentru Afaceri Europene a rezidentului coordonator a.i. al sistemului ONU în România, Sandie Blanchet

Alături de doamna Sandie Blanchet, rezident coordonator a.i. al sistemului ONU în România și reprezentant al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii – UNICEF la București

Mulțumiri pentru fotografii domnului Robertin Cristea!

Primirea de către ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a rezidentului coordonator a.i. al sistemului ONU în România, Sandie Blanchet

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a primit-o astăzi, 17 februarie 2017, pe Sandie Blanchet, rezidentul coordonator a.i. al sistemului ONU în România și reprezentant al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii – UNICEF la București.

În cadrul întrevederii, ministrul delegat Ana Birchall a reconfirmat angajamentul României pentru susținerea Organizației Națiunilor Unite și a subliniat importanța continuării și dezvoltării de proiecte de succes în domenii precum protecția copilului și combaterea violenței domestice, pornind de la statutul actual al țării noastre de membru al UE și de donator emergent de asistență oficială pentru dezvoltare.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a evocat cu acest prilej intrarea în vigoare a Convenției de la Istanbul cu privire la prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie. „Acesta reprezintă un proiect foarte drag mie pe care le-am dezvoltat împreună și doresc să vă mulțumesc încă o dată pentru sprijinul acordat în îndeplinirea lui cu succes, a declarat ministrul delegat.

În cadrul discuțiilor, oficialul român s-a referit la perspectivele colaborării viitoare dintre România și sistemul ONU, cu accent pe continuarea Programului de țară pentru perioada 2018 – 2022. Ministrul delegat Ana Birchall menționat că „este necesar să fie identificate cele mai eficiente modalități de a furniza asistența pe care o poate oferi țara noastră, pentru a ne asigura că proiectele noastre vor avea un impact maxim în țările beneficiare”. De asemenea, cele două părți au convenit să demareze în perioada imediat următoare o serie de evenimente ce vor continua inclusiv sub egida Președinției române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019.

Oficialul român a exprimat, de asemenea, disponibilitatea autorităților române de a împărtăși experiența acumulată în procesul de tranziție democratică, economică și socială către state care cunosc evoluții similare.

Totodată, ministrul delegat a evidențiat că exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE va pune România în prim-plan european și internațional, oferind țării noastre oportunitatea de a aduce în atenție subiecte de mare interes, inclusiv în ceea ce privește protecția copilului și violența domestică.

Oficialul UNICEF a apreciat, la rândul său, colaborarea României cu ONU, atât în țară, cât și în cadrul organizației, prin participarea țării noastre la diversele structuri ale acesteia.

 

Comunicatul de presă pe pagina Ministerului Afacerilor Externe: http://mae.ro/node/40551

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.