Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 9, 2010 in Social | 5 comments

Guest-Post: TINERETUL – SPERANTA PENTRU DEMOCRATIE (LOREDANA)

TINERETUL – SPERANTA PENTRU DEMOCRATIE

Da…tinerii reprezinta viitorul insa din pacate tot mai putini tineri se implica si au initiative vizavi de politica tarii. Probabil ca multi isi spun:,,si asa nu are rost”,sau: ,,nu vom rezolva nimik”.

Insa orice incercare de sustinere a ideilor si principiilor noastre politice este mai mult decat nimik…indiferent de rezultat. Doar stand si vociferand pe la colturi nu reprezinta o solutie si cu siguranta ca nu va schimba nimik!
Cred ca a te implica presupune responsabilitate si maturitate in acelas timp si totodata spirit de initiativa, chiar daca la inceput pare ca nu va avea rezultat,in timp totul se poate schimba. Eu, spre exemplu, am vorbit unei persoane politice despre opinia mea vizavi de sistemul de invatamant iar acea persoana a discutat opinia mea intr-o emisiune…si astfel am vazut ca si glasul tinerilor poate fi auzit…
Aportul tinerilor in domeniul politicii este important si poate ca niste simple discutii politice in timpul orelor i-ar face mai constienti de asta.
Si cred ca un mare ajutor la responsabilizarea tinerilor in ceea ce priveste problemele tarii si legile ei , ar putea da si guvernul si implicit ministerul care se adreseaza tineretului prin sustinerea ideilor, proiectelor lor si ascultarea mai atenta si cu mai multa seriozitate a opiniilor lor.
Faptul ca sunt tineri nu este un handicap ci o sansa…la urma urmei EI sunt viitorul.

Intrebare: Sunt tinerii din ziua de azi interesati de ceea ce se intampla in tara lor?
Loredana – http://lorybia.blogspot.com

5 Comments

  1. Probabil ca nu sunt interesati…
    Te-as contrazice, tineretea lor este de fapt un handicap, daca sunt implicati tinerii ca si categorie sociala in politica si politica s-ar face in jurul lor s-ar invata sa-si ia propria soarta in maini, iar o lectie deprinsa la tinerete nu se uita, ci dimpotriva, se perpetueaza si la generatiile urmatoare de viitorii/noii parinti implicati in propria guvernare. Este un handicap major pt politicianul clasic, obisnuit sa manipuleze, sa guverneze o tara unde democratia este invatata de timpuriu.
    Politicienii mai vor si ca proprii copii sa le urmeze fara a avea concurenta din partea altora;)
    Politica este fructul interzis pt mase, este accesibil doar unei elite subtiri exploatatoare.
    Gandeste-te la un scenariu, strangi un anumit capital politic tanara fiind, sa zicem pana la 30 de ani, ajungi sa ocupi un loc in Parlament sau intr-o alta institutie influenta datorita imaginii bune pe care ti-ai construit-o singura. Primesti o oferta de a intra intr-un partid mare, care iti va asigura o pormovare mult mai sigura si realizarea proiectelor tale politice imediate. Cum vei rezista acestei capcane? Asta ar fi, o capcana, intinsa pt a taia legaturile tale cu electoratul. M-am gandit la scenariul asta special pt tine.
    Personal consider ca tinerii vor avea reprezentarea meritata doar prin descentralizare masiva a autoritatii de stat, situatie in care politicianul va tb sa asculte mult mai mult de electorat.

  2. PS In situatia aminitita(si in multe altele) tb sa fii pregatita sa spui NU(cantecel si pt tine si pt Ana pt motivare) 🙂

  3. stiu ca banul si functia atrag si as fi ipocrita daca as spune ca nu e asa…cred ca idea este sa-ti urmezi propriile tale ideologii si spun asta nu pt ca suna bine sau pt a face impresie ci doar pt faptul ca,daca nu as face asa cred ca as ajunge sa ma intreb cine sunt…si este destul de dureros pt o persoana sa nu isi gaseasca liniste in propriul interior.Si zik eu ca tot ceea ce obtii tradandu-ti principiile iti omoara lent respectul de sine…
    mentionez ca nu de cateva ori am fost facuta pesedista iar alteori facuta ,,pitipoanca liberala” :))

  4. Hristos a inviat!
    Loredana este o fetita deosebit de inteligenta si ancorata in realitate si ma bucur sa fie si in blogroll-ul meu! Pe Lory, o vad un viitor om politic de centru-stanga, un om care-si va dori si chiar va face ceva bun pentru tara iar preluarea de catre dv., o distinsa politiciana, a articolului ei, imi dovedeste ca nu ma insel! Ii urez succes micutei mele prietene!
    O zi minunata, cu realizari!

  5. Loredana,
    🙂
    Atentie la orgoliu. Si el poate fi o capcana.
    „Sunt oamenii fericiti?” Asta e intrebarea pe care tb sa si-o puna politicienii.
    Si daca e prea abstracta, poate fi separata in altele mai concrete:
    „Se hranesc bine oamenii?”
    „Au cu ce sa se imbrace?”
    „Se simt in siguranta?”
    „Se pot recreea cum le place?”
    „Isi pot atinge idealurile?”
    Cred ca un politician bun tb sa renunte sa mai gandeasca la persoana I singular…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.