Pages Menu
Categories Menu

Posted on apr. 1, 2017 in Cultural, Social | 0 comments

Concertul caritabil „Suflet în culori”, dedicat copiilor care suferă de autism

În această seară, am avut plăcerea şi onoarea să particip la cea de-a patra ediţie a concertului caritabil dedicat copiilor care suferă de autism Suflet în culori, organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism cu patronajul Ambasadei Republicii Franceze în România și în parteneriat cu Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Societatea Română de Radiodifuziune, Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, Muzeul Național “George Enescu”, Kaufland România, Gala Societății Civile, Floria.ro și Aurel Vîrlan Photography.

A fost un eveniment cu adevărat încântător, plin de lumină, sunet şi culoare şi în care am avut ocazia, împreună cu oameni minunaţi, să petrecem câteva momente în beneficiul copiilor cu autism.

Cu atât mai mult cu cât mâine, 2 aprilie 2017, se vor împlini 10 ani de când Organizaţia Naţiunilor Unite a instituit Ziua Internaţională pentru Conştientizarea Autismului, acest eveniment ne îndeamnă să renunţăm la indiferenţă, să lăsăm deoparte prejudecăţile şi refuzul de a-l cunoaşte şi înţelege pe cel de lângă noi şi să acceptăm şi să ne dăm seama de realitatea autismului.

La fel ca în ediţiile precedente, concertul are ca obiectiv atragerea atenției asupra problematicii autismului în România, precum şi strângerea de fonduri pentru copiii diagnosticați cu autism aflați în grija Asociației Help Autism.

Vreau să felicit organizatorii acestui concert şi să exprim toată admiraţia mea pentru familiile şi pentru asociaţiile de familii şi ONG-uri care au ştiut să depăşească atâtea obstacole, cele mai multe nedrepte, pentru a-i susţine pe cei care suferă de autism. Este indispensabil ca instituţiile noastre să poarte în permanenţă un dialog cu reprezentanţii societăţii civile pentru a adopta cele mai bune măsuri pentru susţinerea persoanelor cu autism.

Este un motiv în plus pentru care felicit din toată inima pe Doris Mircea şi echipa Centrului InfoEuropa din cadrul Ministerul Afacerilor Externe, pentru modul în care s-au implicat în această iniţiativă încă de la prima ediţie, din 2014, şi pentru eforturile pe care le fac în fiecare zi pentru a face cunoscute nu doar evenimente şi subiecte relevante pentru agenda naţională şi europeană, dar şi poveştile unor oameni care merită sprijinul nostru.

Împreună cu doamna Daniela Bololoi, preşedintele Asociaţiei Help Autism, domnul
Mihai Stan, preşedintele Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură şi cu doamna Doris Theodora Mircea, coordonatoarea Centrului Infoeuropa.

Alături de E.S. domnul Francois Saint-Paul, ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti, un foarte bun şi apropiat prieten al românilor, căruia îi mulţumesc pentru patronajul acordat acestui eveniment

Un recital de gală al TRIO HUILLET format din Clara Cernat, vioară/viola (România), Gari Cayuelas – Krasznai, clarinet (Spania) și Thierry Huillet, pian (Franța)

Alături de E.S. domnul ambasador Francois Saint-Paul, Doris Theodora Mircea, Mihai Stan şi Trio Huillet

Împreună cu doamnele Daniela Bololoi şi Doris Mircea

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.