Pages Menu
Categories Menu

Posted on mart. 3, 2011 in Social | 4 comments

Ceva interesant: MacroWikinomics

Ce parere aveti?

4 Comments

 1. Frumos, artistic, insa ce s-a intamplat in Africa de Nord a fost o golanie. Daca era o revolutie organizata poate n-ar fi fost asa terorizati strainii aflati cu diverse treburi acolo, poate ar fi beneficiat de protectia revolutionarilor, poate multi s-ar fi alaturat revolutiei, da asa s-au ales cu o sperietura mare cel putin.
  Poate inca, inca nu suntem integrati suficient cu tehnologia ca sa fim cu adevarat nu o constiinta unitara, ci macar o societate civilizata. Tot e un inceput, s-a globalizat golania, ca acum din Bulgaria pan’ la Bruxelles risti sa fi batut pe strada si jefuit. Si asta se intampla in Europa, darmite in Africa. Poate in anii urmatori se va globaliza si spiritul civic.

  • Poate o parte din problema e si faptul ca omul nu (mai) are dusmani naturali. Cum acestia par a fi (inca) necesari pentru procesul evolutiei, omul devine propriul sau dusman. Aceasta ar putea fi explicatie pentru care oamenii nu pot „zbura in stoluri”. Totusi, ideea noua adusa de cyberspace si lumea virtuala aceea de colaborare si interconectare, la care se adauga eventual aceea ca „things are so… uncool”, are putea schimba ceva in aceasta privintza.

   Se aduce mereu ca exemplu Linux si softul facut si distribuit pe gratis. Feomenul exista dar nu e nici pe departe atat de evoluat si de raspandit pe cat s-ar crede. In realitate multe dintre aceste actiuni au fost sponzorizate discret de mari companii concurente ale Microsoft (IBM, SUN, Oracle, etc). Acest fenomen e insa clar vizibil la partea de dezvoltare unde comunitati de ingineri discuta relativ liver pe forumuri oferind ajutor si solutii altor colegi de breasla, fara a le pasa prea mult daca cei pe care ii ajuta ar putea sa le faca, intr-un fel sau altul, concurentza.

   In concluzie, e ceva in ce spune acest domn, si e ceva bun, dar inca nu e atat de evoluat pe cat ne lasa el sa credem.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.