Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 12, 2018 in Personal, Social | 0 comments

12 iunie – Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor

Pe 12 iunie, la inițiativa Organizației Internaționale a Muncii, este marcată Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor, pentru a conștientiza anvegura acestui flagel și pentru a identifica soluții ce pot fi adoptate pentru protejarea drepturilor copiilor.

Conform celor mai recente statistici existente la nivel global, peste 150 de milioane de copii lucrează sub diferite forme, iar peste 70 milioane dintre acești copii prestează munci periculoase. Chiar dacă în România nu există statistici care să releve numărul de copii care sunt exploatați prin muncă, este cunoscut că fenomenul este întâlnit, mai ales în comunitățile sărace din mediul rural. Unul dintre factorii care favorizează exploatarea copiilor prin muncă este abandonul școlar.

Așa cum am susținut de fiecare dată, accesul la educație reprezintă cheia pentru cele mai multe dintre problemele cu care se confruntă copiii din comunitățile defavorizate. Ca om politic, am susținut întotdeauna acele politici care oferă șanse egale și acces la programe sociale tinerilor care provin din medii defavorizate și care sunt mai expuși riscului de abandon școlar.

Exploatarea prin muncă a copiilor reprezintă o formă de sclavie modernă pe care avem datoria să o combatem cu toate mijloacele. Toți copii au dreptul la o copilărie fericită și lipsită de griji care să le ofere premizele unei dezvoltări armonioase.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.