Pages Menu
Categories Menu

Posted on iul. 28, 2010 in Profesional | 3 comments

Participare Black Sea Summer University 2010

incepand de maine la Constanta. Voi preda un curs despre restructurari financiare, procedura insolventei (reorganizare judiciara si lichidare), concordatul preventiv si mandatul ad hoc, cu analiza unor cazuri de rasunet din domeniu.

3 Comments

 1. „The cost of the program is 350 Euros, which includes tuition fee, accommodation and meals, and welcoming package with study materials.”
  So it’s cheap. It’s worth attending if not living too far I guess 😀

  • Loredana,
   Mie de ex mi se pare mai mult decat interesant. Cred ca sunt cu 10 ani mai mare decat tine insa si acum imi aduc aminte cum scoala a fost un cosmar. Din toate punctele de vedere, absolut toate! Orice initiativa stiintifica a elevului era pe loc anihilata de profesor, iar opinia lui era cea buna in mod automat. Pana la urma ajungeai sa te conformezi profului. De fapt scolile in RO sunt mai mult centre de dresaj decat centre educationale. Sunt locuri unde te invatza sa te supui, sa respecti autoritatea.
   Profesorii sunt incompetenti(exceptii sunt ff putine) pt ca nu au capacitatea sa-i educe pe elevi: „daca elevul nu intelege lectia inseamna ca profesorul nu este bun” e un principiu antic care ar tb renasca in scoala de azi. Si catalogul tb desfiintat, nu e decat un instrument de tortura. Tendinta naturala a elevului esta sa studieze, sa evolueze, sa-si puna intrebari, sa caute raspunsuri. Dar in conditiile „educatiei” de azi (si de ieri) din RO, toate aceste calitati sunt inhibate si inlocuite cu teama de autoritate sau de „a nu fi suficient de bun”. Deci si competitia tb sa dispara, nu e o stare naturala, e folosita pt a va invata sa va calcati camaradul in picioare. Cooperarea tb sa ii ia locul.
   Sunt multe lucruri pt care poti sa militezi. Daca vrei sa gasesti o sursa infinita de inspiratie incearca sa privesti prin ochii fiecarui coleg. Si vei vedea si mai bine cat de denaturat stau lucrurile. Uite, chiar ce-ai spus despre curajul de a merge in PARLAMENT, in marele PARLAMENT, acolo unde stau stapanii, m-a impresionat f mult. Si ma intreb daca nu cumva MARELE PARLAMENT e prea departe de supusi si daca nu ar tb inlocuit cu parlamente mai mici in care oricine sa poata pasi cu incredere si in care sa fie mai bine primit.
   Deja ai exprimat o opinie politica, toti cei f tineri va nasteti cu aceiasi orientare politica: progresista, ca sa folosesc un termen drag Anei.
   „Tinerii vin cu idei indraznete, inovatoare insa ele nu vor putea schimba nimic atata timp cat se vor lovi de nepasarea adultilor si de mentalitati conservatoare si mai ales daca tineretea lor va fi privita ca un handicap”
   Deci ai exprimat clar o opinie anti-conservatoare. Bravo! 😉
   PS Cu prietenie ti-o spun, esti la o varsta la care vanitatea poate prinde radacini. Nu incerca sa impresionezi, nu incerca sa te ocupi de probleme care nu te intereseaza. Remarca-te ca politician prin prezentarea problemelor tale si ale apropiatilor tai(colegi, copii, tineri), care nu sunt deloc de neglijat. Nu tb sa te intereseze cum de a avut Ana succes cu Yale(„la Ana admir faptul ca a reusit prin forte proprii sa termine Yale cu magna cum laude„) – a fost desteapta, sansa, conjunctura, a facut eforturi mari probabil. Treaba ei, s-a descurcat. Insa problema este cum ii ajutam pe cei care nu se descurca nici macar sa mearga la liceu?! Asta e problema! Ei tb sa inspire politicienii! Eu de ex admir la Ana faptul ca se apropie de cetateni(chiar si daca numai de clasa medie) si ca este frumoasa si ca ii plac animalele si ca e vesela si felul cum se imbraca si ca e modesta si cum rade… ma opresc 🙂

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.