Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 29, 2008 in Profesional | 34 comments

Activitatea profesionala

2010- prezent – Biris Goran – Seful Grupului de practica in domeniul Restructurarilor Financiare si Insolventa .

2008- aprilie 2010 – Of Counsel (avocat) White& Case LLP Bucuresti, responsabil Grup practica in domeniul Insolventei, Faliment, Restructurari Financiare – Bancare
2005 – prezent – Lector universitar, Universitatea “Dimitrie Cantemir” – materie predata “Procedura Insolventei – reorganizarea judiciara si procedura falimentului”
2005 – prezent – Responsabil Grup de Cercetare privind Procedura Insolventei, Dreptul Falimentului si Restructurari Finaciar- Bancare, Facultatea de Drept, Universitatea Dimitrie Cantemir
2005 – noiembrie 2006 – Consilier Comisia de Politica Externa , Senat.
2003- 2004 – Consilier al Ministrului Afacerilor Externe , MAE.
2002– 2003 – Avocat, White & Case LLP, New York City , SUA . Angajat in departamentul dreptului financiar – bancar. Specializat in principal in dreptul falimentului si restructurari financiar- bancare.
Principale cazuri : ENRON, MCI-Worldcom, United Airlines, US AIR si UPC.
1996-1998 – Sef Oficiu Juridic, S.C Omniasig S.A. Responsabil atat cu practica de consultata in domeniul asigurarilor si reasigurarilor cat si cu recuperarea daunelor rezultate din contractele de asigurare/reasigurare. In aceasta perioada am oferit consultanta si consiliere in promovarea si adoptarea legislatiei in domeniul asigurarilor/reasigurarilor.

Studii:
2000-2002 – Doctorat in drept Yale Law School (J.S.D.) Yale University SUA .
Tema Lucrarii: “Dreptul falimetului aplicat sistemelor bancare din tarile Central si Est Europene”- o analiza comparativa a dreptului falimentului aplicabil sistemului bancar din SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Romania, Ungaria, Polonia si Cehia. Coordonator: Decanul facultatii Yale Law School , Dean Anthony T. Kronman. Bursier Goldman Scholarship acordata de Yale Law School .
1999-2000 – Masterat in drept (L.LM.), Yale Law School , Yale University, SUA . Absolvit magna cum laude in cursuri precum Dreptul Falimentului, Reorganizare Financiar – Bancara si Comerciala si Dreptul International.
1991- 1996 – Facultatea de Drept si Relatii Internationale Nicolae Titulescu – (anual bursa de merit, Sef de Promotie).
1996 Licentiata in Stiinte Juridice, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept.

Publicatii:
1. Education – Cornerstone of the Romanian Social Model – Policy Network, Marea Britanie, martie 2007.
2. Banking insolvency in Post – Socialist Economies – Universul Juridic, Bucuresti, 2006.
3. Procedura Insolventei – reorganizare judiciara si procedura falimentului – Note de Curs, Universul Juridic, Bucuresti, 2006.
4. Impreuna cu Prof. Gabriel Boroi, Analiza a sistemului de drept romanesc de dupa 1989. Publicata in revista Universitatii Nicolae Titulescu
5. Numeroase comunicari la sesiuni stiintifice din tara si strainatate.

34 Comments

 1. impresionant!!

 2. Nu mai moderati si stergeti mesajele ce contin intrebari incomode Doamna Birchall. Nu demonstrati decat ca sunteti trup si suflet cu partidul din care faceti parte. De aceea este urat PSD-ul in diaspora. Sper ca nu asteptati sa vedeti daca castigati alegerile inainte de a va decide la ce intrebari raspundeti.

  • TX AUSTIN, Nu stiu de ce folosesti un spatiu virtual privat in a ataca murdar proprietarul? Mi se pare ca ai o problema grava. Proprietarul lasa ce vrea pe site ul lui. De ce il trangi la raspundere pentru dreptul lui de a publica ce vrea. Cat e de bun internetul lasa si multi idioti sa se manifeste….

 3. F.P., asteptam intrebarile dumneavoastra. Dupa cum vedeti aici pe site s-a raspuns la intrebari.
  Deci prin comunitatile romanesti umbla doar zvonuri nefondate. Pe site-urile contracandidatilor nici macar nu se accepta comentariile sau intrebarile.

  In America pentru raspandire de informatii false ce se face? Ca sa stim ce sa facem cu mesajul dumneavoastra.

 4. Am scris mesaje in 3 locuri pe site-ul asta, si nu vad sa apara vreunul. Am primit mesajul „Your post is awaiting moderating,” si apoi nimic, totul a disparut. Deci nu e zvon nefondat.

  Am sa rescriu ceea ce doream sa o intreb pe d-na Ana Birchall, si sper ca de data asta sa apara mesajul. D-na Birchall, va rog sa explicati romanilor din SUA cum ati practicat avocatura, ca si AVOCAT pe Wall Street, cand dvs. nu aveti un JURISDOCTORATE degree, si nici nu ati trecut examenul de intrare in barou in vreunul din statele americane. Ma intreb ce ar spune the New York State Bar daca ar afla de afirmatiile dvs., de a pune semnul egal intre un doctorat academic in drept, care nu va da nici un drept sa profesati avocatura in Statele Unite, si un JD, pe care absolventii de law school aici il obtin. E o palma aplicata tuturor celor care nu cunosc sistemul de acordare al unui degree in dreptul american, ca sa nu mai spun ce jignire le aduceti celor care au trecut prin furcile caudine ale law-school-ului 3 ani, iar apoi au trecut de un examen sisific, de intrare in barou.

  Va asigur ca romanii de aici au fost instiintati de afirmatiile dvs, si vor sa aiba un raspuns, asa cum scrie F.P mai sus.

 5. Dana M si F.P
  Tocmai pentru ca era suficient sa fie scris intr-un singur loc, unde s-a si raspuns.
  https://www.anabirchall.ro/desi-psd-nu-are-cea-mai-buna-reputatie-in-sua-sper-sa-fiu-votata-pentru-ceea-ce-sunt/#comment-1605

  Deci da, era un zvon nefondat.
  Asa ca va rugam sa informatii romanii despre faptul ca v-ati grabit sa faceti niste afirmatii fara acoperire. Pe site exista si numarul de telefon al Anei, unde puteati suna si cere lamuriri. Dar tot timpul alegeti metode prin care sa o puneti intr-o lumina nefavorabila, ceea ce demonstreaza ca sunteti rau-intentionati.

 6. A, ok, atunci nu cred ca va fi vreo problema daca the New York Bar Association incepe o investigatie, nu? Pt. ca doamna Birchall nu are cum sa fie associate lawyer sau attorney in SUA decat daca are o licenta de libera practica. Admin, inainte sa raspunzi intrebarilor in locul „dansei,” iti sugerez sa ii dai TU un telefon sa o intrebi ce si cum. Si nu te obosi sa ma cenzurezi, pt. ca romanii din SUA cu totii primesc copy/paste a tot ce scriu aici.

 7. Dupa cum poate observa toata lumea, nu vi s-au cenzurat mesajele, asa cum insinuati. Ana va reveni cu un raspuns pentru dumneavoastra in cel mai scut timp posibil.
  Sper ca romanii din SUA primesc si mesajele de raspuns, nu doar insinuarile dumneavoastra.
  Iata si precizarile de la White & Case: http://www.whitecase.com/ab/

 8. Multumesc pt. pronumele de politete odata ce ti-ai dat seama ca nu ai de-a face cu o novice, dar nu e nevoie, in SUA toti ne spunem pe nume. Iti atrag atentia, Admin, ca d-na Birchall nu e „associate,” asa cum spuneai in post-ul anterior, la White & Case, si nici nu a fost, pt. ca titlul asta are greutate in sistemul de drept american, e echivalentul titlului de avocat. Este „of counsel,” adica este colaboratoare, pt. ca americanii nu isi vor pune the Bar Association in cap pt. dansa, mintind. Asa ca „check your sources.”

  Problema este alta: d-na Birchall sustine in interviuri si in dezbateri electorale, ca este AVOCAT in SUA. Ca avocat in SUA, cu JD, doresc o retractare a celor spuse de dumneai, si, cum spunem aici, in SUA, „apologies.” Ii reamintesc faptul ca minciuna prin omisiune sau prin necorectare a unei impresii gresite, tot minciuna se numeste.

  Iti multumesc pt. ca mesajele sunt lasate sa curga liber, si astept raspunsul dansei cat mai curand posibil.

  • In campania electorala este voie orice

 9. Am folosit apelativul de politete inca de la inceput, pentru ca, intr-adevar, asa se obisnuiete in Romania si unii oameni se simt jigniti altfel.
  Imi cer scuze daca ati simtit o unda de ostilitate din partea mea, nu a fost cu intentie, din contra.
  Din pacate eu trebuie sa moderez si comentariile unor oameni mai putin dotati intelectual sau din punct de vedere al civilizatiei si bunului simt.

  Am inteles de unde provine confuzia(delimitarea conceptelor in limba engleza fata de cele in limba romana) si vom reveni cu pozitia oficiala. Probabil ca daca puneam link-ul de la inceput am fi evitat-o(confuzia).

  Eu, ca administrator al site-ului am o implicare minima in formularea raspunsurilor si, din pacate, sunt in Romania; nu am contact direct cu ce se intampla la „voi”. Comunicarea electronica, oricat de rapida si convenabila ar fi, poate aduce si astfel de probleme.

  Sper ca dupa alegeri sa tinem legatura cu toti vizitatorii site-ului si sa avem discutii mai cordiale in legatura cu aceste subiecte. Si, mai ales, cu ce se intampla, in mod real, acasa. Pentru ca observ o diferenta uriasa intre ce traiesc eu de aici, de la fata locului si modul cum percepeti voi aceleasi situatii, probleme, persoane.

 10. Admin,

  Nu e nici o confuzie daca d-na Birchall raspunde la intrebari….inainte de alegeri. Asa cum am spus mai sus, romanii sunt informati, copy/paste, plus link aici. Mi-ai spus intr-unul din posturile anterioare ca speri sa imi fie suficient raspunsul ca dansa a fost „associate” la White & Case. Ti-am raspuns ca nu imi e, pt. ca asta incalca legea. Acum astept sa vad ce si cum, din partea dumneai, mai mult ca niciodata, mai ales ca parintii dansei sunt vecini cu bunicii mei, si se cunosc foarte bine. M-am plans de incorectidudinea de care a dat dovada, si o asigur ca si cei din Fulga de Jos de-abia asteapta un raspuns. Sa vedem ce zice fata lui Costica si a Auricai Cinciban (si asta nu e o jignire, e doar nick-ul familiei dumneai).

 11. Din pacate Ana nu a putut raspunde pana am putut vedea eu mesajul(calatoriile si intalnirile cu alegatorii) insa mi se pare mai mult decat evidenta incercarea de manipulare pe care o faceti.
  Cum se face ca „romanii sunt informati” dar nici unul nu vine sa scrie ceva aici? Scrieti doar dumneavoastra sub pseudonim si cu o adresa de mail anonima.

  Daca sunteti intr-adevar alegatori si cu dorinta de a fi informati, nu va fi nici o problema sa va dati numele real si datele de contact reale.
  De asemenea, ii vom saluta si noi pe bunicii dumneavoastra, care sunt vecini cu parintii Anei, dupa cum declarati. Fulga de Jos e la doi pasi de Bucuresti.

 12. Haha, Lubanovici arunca „artileria grea”, am vazut si pe site-ul tonomatului Badin… v-a speriat chiar atat de rau Ana Birchall incat sa preluati din metodele Securiatii, cum spunea cineva?

 13. Ce importanta are cine sunt eu??!!! Nu am cerut decat o explicatie, ca si roman din SUA. Nu incerc nici un fel de manipulare, doar m-am simtit jignita pt. minciunile spuse de candidata pe care o sustineti. Rusine!!!!

 14. Din moment ce aduceti aceste acuzatii, este foarte important sa vi le asumati, asta se face(cel putin) prin a va face cunoscuta identitatea.
  Daca erati un simplu „roman din SUA” nu vad de ce ar fi fost asta o problema.
  Explicatiile s-au dat, insa continuati cu acuzatii… asta nu este rea intentie si incercare de manipulare?
  Noi va raspundem la intrebari, dumneavoastra de ce nu o faceti?

 15. Oare e chiar asa de greu ca Dna. Birchall sa compuna o scurta declaratie de presa in care sa raspunda acuzelor aduse de Dana M. Doar e literata, domnule, si nu ar trebui sa ii ia decat 5 minute. Cum am zis si intr-un alt comentariu, nici dvs. domnule/doamna admin nu va prezentati cu nume considerand ca nu e important, asa ca nu aveti nici un drept sa ridicati pretentii de la noi. Eu sunt unul din acei romani informati, care am scris aici. Nu e necesar sa inundam acest blog cu aceeasi intrebare. Odata problema adusa in discutie de Dana ar trebui sa fie suficient, si va asigur ca suntem multi care asteptam raspunsul. Pe acest site Ana are trecuta la perioada 2002-2003 avocat la White&Case. Tocmai acest fapt Dana il contesta.

 16. Intre zboruri de mii de kilometri(in ultimele saptamani) si intalniri, intr-adevar este probabil greu de gasit timpul necesar pentru a raspunde pe loc la orice intrebare.
  Iata si pozitia oficiala:

  https://www.anabirchall.ro/demontarea-atacurilor-la-adresa-studiilor-si-a-carierei-anei-birchall/

  Mai mult cred ca puteti afla cerand informatii la Yale Law School si la White and Case.
  Oricum, orice am scrie noi aici va fi din nou rastalmacit, pana la urma nu e un proces de crima ci e prezentarea unui om, facuta in limba romana, unde delimitarile conceptuale nu sunt atat de fine ca in engleza.

  Ne cerem scuze pentru duritate insa dati-ne voie sa suspectam mai mult decat simpla dorinta de informare a romanilor din SUA in intrebarile dumneavoastra.

  Acum, sa privim cateva scenarii:

  1. Ana Birchall a terminat masteratul si doctoratul la Yale, Magna cum Laude si a lucrat la White and Case. O vei vota pentru acest simplu fapt? Pentru ca atunci vom avea voturile voastre, nu?

  2. Titlurile in limba engleza pot diferi de traducerea intuitiva in limba romana si cuvantul „avocat” a fost o exprimare inexacta(pentru cei care traduc in engleza). Ce diferenta face asta? Un alt candidat este frezor, cu liceul facut la seral. Cum se spune „frezor” in limba engleza?

 17. Cine a scris acea pozitie oficiala, caci nu este semnata. Mie nu imi apare semnata. Si atat timp cat nu e semnata Ana Birchall, si/sau o persoana care sa isi dea numele intreg si sa aiba titlu de purtator de cuvant al Anei Birchall, nicidecum acel articol nu poate fi considerat „pozitie oficiala”. Domnule/doamna admin, nu ai inteles nici pana in acest moment, ca nu e vorba de ce au pus candidatii pe cv, atata timp cat este corect si adevarat? Si sa pretinzi ca limba romana are limitari de acest fel, si Ana B sa fie de acord cu tine, nu cred ca este demn de limbajul unui avocat. Traducere intuitiva!? Nu am nici o indoiala ca Ana Birchall este fluenta atat in engleza la fel de mult cum este in romana. Cu siguranta fostul decan de la Yale a invatat-o ca toate cuvintele conteaza, la fel de mult ca si contextul.

  Barber este traducerea cuvantului „frezor”.

 18. @F.P.-Austin, TX
  pozitia de pe site imi apartine
  daca mai aveti intrebari inainte de a incalca dvs. legea continuand calomniile va rog sa va adresati institutiilor la care am studiat si lucrat.
  ana

 19. Observ ca discutia in ceea ce priveste faptul ca Ana Birchall a folosit cuvantul avocata nu se mai termina. Din cate am citit inteleg ca doamna Dana M. are cunostinte in domeniul legal numai ca este un pic dezinformata.
  Traducerea literara a cuvantului lawyer = avocat.
  Traducerea literara a cuvantului attorney = reprezentant legal
  In teorie, a „lawyer” este o persoana care a studiat legea. An „attorney” este o persoana care este licentiata in a practica legea.
  In termeni practici diferenta dintre cele 2 este aproape nula. Cu totii aici in US cand spunem lawyer sau attorney spunem de fapt acelas lucru si anume avocat asa ca atunci cand Ana Birchall s-a descris ca avocata era in conformitate cu cele de mai sus. A absolvit Yale Law School deci se poate numi lawyer. De altfel in Black’s Law Dictionary definita pt cuvantul avocat este: „a person learned in the law.”
  Apoi, in ceea ce priveste practica, poti sa practici avocatura chiar daca nu ai luat examenul de Bar, atata timp cat o faci sub licenta unui alt avocat cu acordul acestuia. Pana si un student la drept poate face asta. Ca sa nu mai mentionez ca poti sa te ocupi in mod principal de ceea ce tine doar de birou si tot avocat te numesti.
  Inca odata succes Ana.

 20. @Stefania
  Mesajele mele sunt la moderare, dar nu-i nimic, am spus ca functioneaza foarte bine copy/paste pt cei interesati sa citeasca ce si cum.
  Black’s Law Dictionary nu tine loc de American Bar Association Model Rules of Professional Responsibility si varianta adoptata de New York State a ceea ce LEGAL, inseamna sa fii avocat. Luni dimineata the New York District Attorney, biroul care se ocupa in NY cu investigatia acelora ca d-na Birchall, va primi o plangere pt. Unauthorized Practice of Law a d-nei Ana Birchall.
  Polemica inutila pe forum m-am convins ca nu isi are rostul, de aceea ma voi adresa forurilor legale. Sa vedem atunci pe unde mai scoate „avocata” noastra camasa.

 21. CE NE POATE SPUNE D-NA ANA DESPRE FILMULETUL CE CIRCULA PE YOUTUBE?!L-AU CAM VAZUT TOTI ROMANII CARE VOR SA MEARGA LA VOT……

 22. FELICITARI SI VA TIN PUMNII!!! AVETI UN CV IMPRESIONANT,LA 35 ANI…MULT SUCCES SI NOROC!!!
  NU CONTEAZA PARTIDUL,CONTEAZA OMUL…

 23. Pentru F.P.-Austin, TX
  Frezor nu este acelasi lucru cu frizer (barber) si se traduce ca milling machine operator, in rest sunt de acord cu ce sustineti si tu si Dana.
  Sa auzim numai de bine

 24. ana, trimite un email , te rog, aici: latinitatis@yahoo.com
  cred ca vei avea o surpriza placuta,daca nu ma insel!
  cu bine !

 25. iti amintesti de toti profesorii tai din scoala generala?
  astept un email, cu emotii!

 26. Cred ca d-na Ana Birchall este prinsa intr-un joc de interese.Problema cea mai mare este ca d-na Birchall este in primul rand o femeie educata la ,,scoli”unde ,,invidiosii”nici macar nu viseaza sa deschida usile. Cat despre inregistrare…chiar daca ar fi reala,sa arunce cu pietre doar cel fara de pacat…
  Nu sunt inregimentat politic,dar in cei sapte ani de acasa am invatat sa respect DOAMNELE.
  Iar barbatii care comenteaza cu rautate…sunteti invidiosi sau impotenti ?
  Cu deosebit respect d-na Ana Birchall,
  20 dec 2009 Sorin.

  • Sorin
   cred ca am deranjat niste grupuri de interese…prin actiunile efectuate anul trecut.

 27. Don,soara Ana, da locul de munca Rominko S A de ce nu-l pune-ti la CV?Pentru ca oricum sediul il aveau in centru{ str. Edgar Quinet}, sau e prea putin pt. cariera matale?

  • un fost coleg
   in primul rand la multi ani si un an bun pentru tine si familia ta. Critica ta asumata. Rominko a fost o perioada importanta din viata mea profesionala desi extrem de scurta. Acesta este singurul motiv pentru care nu a fost trecuta in CV.

 28. Am inteles,saru”mana.La multi ani si din partea mea.

 29. Interesant C.V. pacat ca nu ajuta in romanica, pregatire Yale , furt romanesc.
  Politica e o femeie , la care ravnesc toti barbatii !
  Tobosar caut formatie de country !

Trackbacks/Pingbacks

 1. De ce Ana Birchall « Eduard’s Blog - [...] ca are un CV [...]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.