Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 30, 2016 in Economic, International, Profesional | 0 comments

Acordul Economic si Comercial Cuprinzator dintre UE si Canada (CETA) a fost semnat la Bruxelles

Astăzi la Bruxelles, după îndelungi negocieri și blocaje aparent insurmontabile, a fost semnat Acordul Economic si Comercial Cuprinzator dintre UE si Canada (CETA).

Înțelegerea este fără îndoială un balon de oxigen pentru proiectul european într-un moment când ieșirea Marii Britanii din UE, ori criza migranților aduseseră tot mai mulți actori din blocul comunitar pe poziții antagonice. Dincolo de beneficiile economice deosebit de substanțiale, acordul a permis contextual României negocierea cu partea canadiană a suspendării regimului de vize, astfel că începând cu 2017 cetățenii români se vor bucura de eliminarea constrângerilor de călătorie în ralația cu statul nord-american.

Salut pe această cale semnarea de către premierul canadian, Justin Trudeau, alături de președintele Uniunii, Donald Tusk și șeful Comisiei Europene,Jean-Claude Juncker, intrarea în vigoare a acordului, nutrind speranța că modelul de succes CETA reprezintă anticamera către parteneriatul economic aprofundat cu Statele Unite, TTIP.

ceta

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.