Pages Menu
Categories Menu

Posted on mai 10, 2016 in Comunicate, International, Politic | 0 comments

Ziua Europei a fost creată pentru a promova apropierea dintre ţările europene şi dintre cetăţenii acestora, dar şi pentru a ne reaminti valorile care constituie fundamentul relaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene

AB_official

Ana Birchall (PSD): Ziua Europei a fost creată pentru a promova apropierea dintre ţările europene şi dintre cetăţenii acestora, dar şi pentru a ne reaminti valorile care constituie fundamentul relaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene

COMUNICAT DE PRESĂ

În contextul aniversării Zilei Europei, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, deputatul PSD Ana Birchall a vorbit despre semnificaţia istorică a acestei date şi despre contextul european din prezent. „Uniunea Europeană, a cărei parte integrantă este şi România, s-a clădit prin eforturi dure, prin vizionarismul unor adevăraţi oameni de stat şi mai ales în numele unui obiectiv comun: pacea. După două războaie mondiale care au ruinat şi decimat Europa, lideri politici cu viziune au înţeles că pentru a preveni escaladarea unor conflicte majore pe «bătrânul continent», este nevoie de dialog, de cooperare şi de solidaritate. Şi iată că Uniunea Europeană a fost cu adevărat garanţia păcii în interiorul Europei, iar la adăpostul păcii europene s-a putut clădi «binele comun» pentru toţi cetăţenii”, a declarat Ana Birchall.

Deputatul social-democrat a subliniat că, în pofida provocărilor la care este supusă, Uniunea Europeană le poate depăşi, prin unitate şi solidaritate. „Astăzi, deşi a ajuns la vârsta maturităţii depline, Uniunea Europeană mai are încă de depăşit provocări serioase. Ameninţările teroriste care au împânzit planeta, criza tragică a migranţilor din zonele de conflict armat, dar şi reminiscenţele crizei economice care continuă să alimenteze ideile eurosceptice sunt doar câteva dintre obstacolele dificile cărora Uniunea se vede nevoită să le facă faţă. Iar cheia victoriei în lupta pentru a depăşi toate aceste bariere este unitatea şi solidaritatea. Împreună suntem mai puternici, suntem mai rezistenţi şi suntem mai hotărâţi să răzbim, în numele tuturor cetăţenilor europeni şi al visului comun de bunăstare, pace şi toleranţă. Împreună suntem animaţi de un suflet european al predecesorilor noştri care au luptat pentru acest vis, iar acest suflet dă viaţă comunităţii noastre şi o ajută să se dezvolte în spiritul valorilor care îi stau la bază”, a susţinut deputatul Ana Birchall.

Ana Birchall a adăugat că Europa are datoria să lase generaţiilor viitoare un model de toleranţă şi cooperare. „Chiar dacă în aceste zile Europa se află la răscruce de drumuri, frământată şi de recentele crize prin care a trecut şi încă trece, cred că UE trebuie să iasă din aceste crize întărită, mai unită şi cu mai multă încredere şi respect între statele membre. Cred în Europa şi în viitorul său ca organism unitar, cu aceeaşi tărie cu care cred şi în rolul important pe care România îl poate juca  în această construcţie , în puterea sa de a se ridica la înălţimea aşteptărilor. Totodată, cred că este datoria noastră să lăsăm generaţiilor viitoare un model de colaborare, de prietenie şi de coeziune între statele europene”, a mai arătat deputatul PSD.

„Ziua Europei a fost creată pentru a promova apropierea dintre ţările europene şi dintre cetăţenii acestora, dar şi pentru a ne reaminti valorile care constituie fundamentul relaţiei dintre statele membre ale Uniunii Europene. Vă invit ca, împreună, să sărbătorim astfel unitatea, comunicarea, toleranţa, solidaritatea, respectul, egalitatea, pluralismul, pacea, democraţia şi, nu în ultimul rând, libertatea. Sărbătorim o Europă puternică şi matură, capabilă să facă faţă provocărilor acestor vremuri şi să ofere istoriei un exemplu de bune practici în gestionarea crizelor externe şi interne. La mulţi ani, Europa!”, a susţinut preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, Ana Birchall, în contextul aniversării Zilei Europei.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.