Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 9, 2009 in Politic | 6 comments

Zilele acestea se joaca si se negociaza postul de Comisar European

iar Romania nu are un ministru de externe imputernicit cu un mandat ferm pentru a putea negocia si sustine un candidat roman pentru obtinerea unui post important pentru noul comisar…ca de xerox si lingvistica se pot ocupa altii nu neaparat reprezentantul Romaniei –  a saptea putere din punctul de vedere al numarului de voturi din PE – dar pentru acest lucru mai trebuie sa avem si oameni responsabili in clasa asta politica care sa vada, sa sustina si interesul national dincolo de interesele personale de campanie si sa negocieze pentru interesul national.

6 Comments

 1. Interesul national? sa fim seriosi. de scandalurile astea nu vom scapa nici dupa alegeri.
  politicienii au invatat de la Basescu ca a face scandaluri este profitabil dpdv electoral.
  suntem inca imaturi la capitolul comunicare politica.

  • mcgogoo
   da interesul national?!! ce tot te miri asa si esti asa de suspicios??!! Trebuie sa mai existe si interes national si identitate nationala nu crezi???
   da poate nu vom scapa de aceste scandaluri nici dupa alegeri dar eu sunt convinsa ca acest mod de a face politica nu este un model…cel putin pt mine. Si da ai dreptate ca mai e mult de lucrat la capitolul comunicare politica….solutie???!!

 2. Eu i-as propune pe Adrian Severin sau pe Petre Roman. Cred ca ar fi cele mai bune optiuni.

  • Codrin Scutaru
   Adrian Severin are un CV care il recomanda si are mai multe sanse ca Petre Roman pentru ca postul de comisar pentru afacerile externe a revenit grupului social democratilor…deci chiar avem sanse reale sa obtinem un post de comisar european pe externe (a treia functie in UE) pentru un roman….numai ca ar trebui sa mai inteleaga si alti politicieni acest lucru ca in primul rand aici e vorba de un post pentru Romania inainte de a discuta despre persoane!!

 3. Europarlamentarii nostri ar trebui sa propuna comisarul/comisarii din partea RO, nu? Doar ei ii voteaza in Parlamentul european. Ar putea face astea dupa modelul Iohannis:
  „Noi, majoritatea parlamentara il vrem pe neamtz”, asa si europarlamentarii romani ar putea zice celor din tara, „Noi il vrem pe Severin/Roman….”

  • Ovidiu,
   Comisarul european se propune de Guvernul Romaniei…deci noi ca tara trebuie sa avem un consens politic si sa sustinem pe bune acel candidat/a

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.