Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 14, 2012 in Politic | 5 comments

Vremea noua sau „jurnalism” la vremuri noi

Azi am sa va spun o mica poveste care cred eu ca merita citita atat de catre prietenii mei de pe acest blog dar si de catre opinia publica pentru ca arata o fata hidoasa a societatii noastre care trebuie neaparat schimbata.

De mai mult de 3 saptamani un ziar local cu pretentii mult prea mari pentru continutul sau real ma tot eticheteaza in fel si chip dar fara sa aiba nicio legatura cu cine sunt, ce am facut, care sunt faptele sau proiectele mele….tactica foarte des practicata de aceasta ziar „cu pretentii”!

Cand am fost sunata inclusiv de redactorul sef le-am comunicat  (in prezenta a  3 martori) ca nu doresc sa am niciun dialog cu ziarul respectiv, inclusiv un interviu,  pana cand nu vor publica adevaratul meu CV. Sigur ca au refuzat si au continuat cu aceiasi campanie de defaimare si denigrare probabil in primul rand  pentru ca nu m-am conformat „asteptarilor” domniilor lor!

Ieri ma suna d-na Cezara Mironica sub semnatura careia apare astazi un articol in acest interesant ziar. Ii dau o declaratie (exclusiv datorita unor afirmaii pe care mi le-a facut in privat ca raspuns la intrebarea mea de ce ziarul la care lucreaza duce o campanie de defaimare si denigrare impotriva mea?) si ce sa vezi??!! Asa cum ma asteptam nu  a respectat nimic din normele profesionale jurnalistice, nu a scris nimic din ce am declarat eu ieri (cu martori). Cezara nu e frumos deloc Cezara si sper ca nu vei contesta ce spun eu acum, stiind ca spun adevarul, ca daca vei nega evidentul ma vei forta sa dau publicitatii mesajul pe care mi l-ai trimis!

Dle Timofticiuc va mai spun inca odata…NU voi ceda insistentelor dvs. „interesate” si spre nefericirea dvs. va anunt ca oamenii din Colegiul meu s-au convins cine sunt si ce vreau sa fac asa ca dvs. nu aveti decat sa continuati campania de denigrare si defaimare pe care o duceti impotriva mea pentru a imi submina sansele de reusita in aceste alegeri dar va mai spun inca odata ce v-am spus si cand m-ati sunat: Dvs. aveti dreptul sa scrieti ce vreti (sigur deontologic, profesional, este sa respecti adevarul faptelor dar ma gandesc ca e prea mult pentru aceste „vremuri noi” in care vremea noua isi continua modul de functionare!) DAR SI EU AM DREPTUL SA MA APAR conform legii. Si sa nu credeti ca nu ma tin de cuvant pentru ca am prostul obicei de a ma tine de cuvant!

PS Astept sa vad urmatorul articol sub titulatura Birchall ataca/ameninta jurnalistii dar spre nefericirea dvs. din nou va fi un articol mincinos pentru ca dvs si ziarul dvs. sunteti orice numai jurnalisti care sa respecte deontologia profesionala nu sunteti!

5 Comments

 1. Eu lucrez in presa romano-americana de saisprezece ani. Merg periodic la sesiuni jurnalistice la New York Times sau Dally News,unde se sublinieaza fara echivoc, drept criminala orice actiune defaimatoare in interes partinic sau pecuniar. Va sfatuiesc stimata Ana Birchall, sa procedati in consecinta si in acest fel, sa ajutam presa din tara sa inteleaga foarte clar care ii sunt atributiile. Presa este libertatea cuvantului, NU este in nici un caz masluirea cuvantului pus in sjujbe partinice sau al unuia or altuia.

 2. Exista o mentalitate provinciala: cei care candideaza sa fie oameni de-ai locului. Eu am intalnit aceasta mentalitate mai peste tot pe unde am calatorit in tara noastra, nu numai la Vaslui. Insa citind articolul D-nei. Cezara Mironica ma intreb ce castig a avut Colegiul Zorleni cu oameni de-ai locului. Domnia sa declara: „Într-un colegiu extrem de important în judet, unde sãrãcia este la ea acasã, unde investitiile au fost zero barat si nivelul de trai este pe mãsura investitiilor”. Pentru ca in legislatura trecuta a fost un om de-al locului, eu asa inteleg. Nu un „strain”. De unde rezulta ca in mentalitatea romaneasca ceea ce conteaza mai mult este sa fie „de-al locului”, nu competenta, capacitatea de a se implica serios in probleme, corectitudinea, proiectele pe care le are pentru judet. Daca e „de-al locului”, e bine. Daca nu e „de-al locului”, atunci se gaseste cate unul care sa spuna: „mare castig”! Interesant este ca singurul lucru care va reproseaza Dvs. este ca nu sunteti „de-al locului”. Pentru ca unuia „de-al locului” ii „e drag” de numai poate de cei „de-ai locului”. Atat de drag ii e ca ramane dupa el tot Colegiul o paragina.

 3. În primul rând:
  Bună seara.

  În al doilea rând corectaţi „nicioun”

  Cand am fost sunata inclusiv de redactorul sef le-am comunicat (in prezenta a 3 martori) ca nu doresc sa am nicioun….

  În al treilea rând:

  IGNORAŢI PRESA SUPERBĂ DOAMNĂ!
  CETĂŢENII ŞI ÎNCREDEREA LOR SUNT ŢINTA DUMNEAVOASTRĂ!

  Cât despre Cezara Mironică citiţi următorul material.
  În mod sigur veţi zâmbi:

  Cezara Mironică, dată afară în direct chiar la începutul conferinţei PSD de către Adrian Solomon

  [TC 00:00]
  Adrian Solomon, deputat PSD: „Bună dimineaţa, bine aţi venit la conferinţa de presă obişnuită a organizaţiei PSD Bârlad, mă bucur că-i şi Cezara aici, seniorul sau chiar senatorul! presei bârlădene, dacă ar fi să ne luăm după ultimele editoriale, în care mă face pe mine în tot felul, drept pentru care îi mulţumesc că primeşte bani grei de la PDL să mă înjure pe mine în ziar, şi totodată ar trebui să-i recunoaştem meritul de a fi cu adevărat senatorul presei bârlădene, pentru că ea redactează toate declaraţiile politice ale domnului Pintilie, pe care le găsiţi pe site-ul Senatului, şi n-ai să poţi să negi lucrul ăsta pentru că sunt înregistrate convorbirile noastre de instituţiile statului. Şi dacă vrei, cerem de acolo transcripturile ca să mai ai ce publica în ziar.”

  [TC 01:07]
  Adrian Solomon, deputat PSD: „De aia, Cezara, te rog frumos să-ţi iei instrumentul, şi de astăzi nu mai ai ce căuta la mine la conferinţa de presă.”
  Cezara Mironică, redactor Vremea Nouă: „Păi de ce n-aţi invitat?”
  Adrian Solomon, deputat PSD: „Nu te-am invitat eu.”
  Cezara Mironică, redactor Vremea Nouă: „M-a invitat domnul Chiţiga.”
  Adrian Solomon, deputat PSD: „Te-a invitat să te dau afară. Mergi!”
  Cezara Mironică, redactor Vremea Nouă: „De-asta?”
  Adrian Solomon, deputat PSD: „Da, da, da. Hai. Eu cu… şulfe de-astea pedeliste n-am ce discuta.”

  [TC 02:00]
  Adrian Solomon, deputat PSD: „În rest, rămânem aceiaşi prieteni.”
  Cezara Mironică, redactor Vremea Nouă: „Garantat.”
  Adrian Solomon, deputat PSD: „Săru’mâna.”
  Cezara Mironică, redactor Vremea Nouă: „E bine să nu mai ziceţi „săru’mâna”. S-ar putea să nu puteţi.”
  Adrian Solomon, deputat PSD: „Ş-o rupt mâna, sau ce?”
  Cezara Mironică, redactor Vremea Nouă: „E!… Şi-altă dată, domnu’ Chiţiga, să fii atent cui dai telefon.”
  Adrian Solomon, deputat PSD: „La revedere!”

  [TC 02:19]
  Adrian Solomon, deputat PSD: „Da, îi mulţumim Cezarei, şi eu stau şi mă întreb ce fel de om e ăla care se duce în Parlamentul României şi citeşte un document pe care scrie declaraţie politică şi care şi-l asumă şi nu-i scris de el sau de-un consilier cu studii pentru lucrurile astea, ci e scris de Cezara. Ăla mai trebuie să stea în Senatul României să mănânce banii poporului? Eu stau acuma şi vă rog pe toţi să intraţi pe site-ul Senatului şi să luaţi toate declaraţiile politice şi-o să vedeţi că sunt ori apărute în ziarul Vremea Nouă mai demult, ori sunt compilaţii din editorialele altora.”

  [TC 03:10]
  Adrian Solomon, deputat PSD: „Trebuie să explic că, Cezara nu putea să mai stea lângă mine când m-a făcut în tot felul! şi uitaţi-vă în ziar cum m-a făcut ea în ultimul editorial al ei. Adică un om de-ăsta nu poate să stea lângă mine! Şi eu mă debarasez de această… fiţuică pedelistă, pentru că ea acuma s-a dus şi intră la Brio că să-şi ia… tainul! Pentru atacul ce va să vie… zguduitor! Şi mortal. De asemeni, atac la mine. Dar… trebuie la un moment dat să separăm apele şi să se ştie care-i cu ăla şi care-i cu celălalt şi care-i obiectiv. Pentru că nu mai există timp în viaţa asta ca să suportăm prea multe lucruri.”

  [TC 04:04] (la sfârşitul conferinţei)
  Adrian Solomon, deputat PSD: „Vă mulţumesc şi de-acum ne întâlnim fără Cezara, asta e, o să-mi mătura în doliu…”
  Redactor: „Până când e… interdicţia?”
  Adrian Solomon, deputat PSD: „Cât voi fi eu preşedinte la această organizaţie! Cezara, când va trece, să treacă pe trotuarul celălalt.
  Redactor: „Deci e definitivă… sentinţa.”
  Adrian Solomon, deputat PSD: „Obligatorie şi definitivă. Şi irevocabilă.”

 4. Priviţi şi acest material.
  În mod sigur acum veţi râde în hohote!
  http://www.youtube.com/watch?v=CwNy3Ro-9X0
  Părerea mea este să nu publicaţi acest comentariu, nu de alta dar frustraţii jurnalişti provinciali sunt extrem de ranchiunoşi.
  🙂

 5. Fara indoiala,ca ziarul este unul apartinator PDL-ARD si este firesc sa promoveze candidatii acestuia.Nefiresc este sa se inventeze si promoveze neadevaruri,sa „interzica” comentarii, dinafara acceptiunii strategului PDL,care posteaza doar opinii pro-ARD-PDL.Controlind astfel ziarul – se blocheaza ,in dauna electoratului – orice informatie si opinie corecta asupra candidatilor USL.Sintem in situatia unui ziar,care se comporta ca un MANIFEST DE PARTID,din vremurile trecute…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.