Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 21, 2012 in Politic | 4 comments

Vreau o Românie Puternica!

Regimul Băsescu a creat un stat slab, în care nedreptatea şi hoţia au fost puse la rang de lege. Cetăţenii simt cel mai intens efectele acestui regim, iar statisticele europene confirmă suferinţa românilor: avem peste 9 milioane de cetăţeni care trăiesc la limita sărăciei şi peste 6 milioane care suferă lipsuri severe grave. Aceste date prezentate de Uniunea Europeană reprezintă rezultatele programului de austeritate ale guvernelor PDL girate de preşedintele Traian Băsescu.

Toate aceste nedreptăţi au început să fie rezolvate odată cu venirea guvernului USL la conducerea României. Această mare schimbare s-a petrecut treptat, mulţumită cetăţenilor care au ieşit în stradă iarna trecută şi l-au făcut pe Emil Boc să plece. Următorul pas l-am făcut noi, USL, în Parlamentul României, atunci când am dat jos guvernul Ungureanu.

În aceste aproape şase luni de guvernare am reuşit să ne ţinem de cuvânt. Am reparat nedreptăţi, dar am oprit şi mult din furturile şi risipa care au marcat anii de guvernare PDL. Acum, trebuie să continuăm proiectele bune începute în această perioadă. Discuţiile pe care le am cu vasluienii din colegiul meu, de pe Valea Tutovei, nu fac decât să îmi confirme că tot ce îşi doresc aceştia este o viaţă mai bună pentru ei, pentru copii, nepoţii sau părinţii lor. Locuri de muncă, acces la servicii medicale decente, şcoli în care cei mici să nu se chinuie în frig să invete fără a avea cele necesare pentru a învăţa. Acestea sunt şi principalele puncte de preocupare pentru USL din programul de guvernare „România Puternică”.

Noi ştim că o economie puternică nu poate exista fără locuri de muncă, dar nici fără o populaţie sănătoasă si educata.

Romania nu îşi poate reveni dacă singurele soluţii de ieşire din criză, pe care adversarii USL (PDL-ul revopsit in ARD) continuă să le predice, ar continua să fie austeritate drastică si punerea efectelor crizei pe umerii celor mai în nevoie.

După 9 decembrie, cu voi toti, avem şansa să ducem la bun sfârşit munca începută în aceste luni şi să facem cu adevărat o Românie puternică, a tuturor, care îşi apără cu mândrie interesul national.

Pe 9 decembrie va astept la vot pentru ca impreuna sa construim o Romanie puternica si demna!

4 Comments

 1. O tara puternica nu poate fi una saraca,cu oameni cu pensii si salarii taiate,fara intreprinderi industriale,agricole si locuri de munca,asa cum a adus-o PDL,care acum s-a imbracat acum,in „blana de oaie” buna si blinda.Ceeace promite acum,putea si trebuia sa faca in cei aproape 4 ani de Guvernare,nu sa fure tot ce se putea,cu gondole,parcuri si stadioane la tara!
  Reparatia USL va consta in crearea in prima instanta,a acelui 1 milion de noi locuri de munca,de care vor beneficia si cele mai sarace zone ale tarii.Caderea Guvenului Basescu-Boc-Ungureanu si alegerile,au deschis calea spre schimbare,dar schimbarea propriuzisa sta in puterea celor care pun stampila de vot si decid cu cine mergem mai departe!

 2. Din păcate în România nu numai statul este slab. Există şi o majoritate covârşitoare a cetăţenilor care sunt slabi, ţinuţi în necunoaştere în ceea ce priveşte cultura civică, care acceptă foarte uşor ca voinţa lor să fie fraudată şi furată. Mai grav decât un stat slab este o societatea civilă din ce în ce mai slăbită, din ce în ce mai depopulată de specialişti implicaţi. Poporul român nu mai are putere de reacţie decât la nivelul „ieşirii în stradă”, pe cale instituţională se pare că nu mai pate face nimic.

  O Românie puternică şi demnă nu poate exista decât dacă românii vor fi uniţi în efortul de a obţine o Românie puternică şi demnă. Deci primul efort ar trebui să fie îndepărtarea din „schemă” a celor ce trăiesc prin război, conflict, manipulare, înjurătură, minciună, calomnie… respectiv îndepărtarea celor profitori şi imorali (atât din rândul politicienilor cât şi din rândul „societăţii civile”). Aici cred că este lucrul greu. Dacă românii vor fi uniţi de un obiectiv patriotic real (şi îmi asum riscul proletcultist al formulării, căci până la urmă este vorba de dorinţa de a merge ţara mai bine, nu am cum să ocolesc cuvântul „patriotism”), evoluţia României va veni de la sine.

 3. @Ana B.
  Ceea ce propuneti dv.sa va fie litera de Lege.Moldovenii,ca de altfel toti Romanii s-au saturat de minciuna,de hotie,s.a.
  Locuri de munca,respect si siguranta pentru/fata de cetatean,onestitate si adevar.
  Doamna ANA mult succes.
  Vasluieni votati ANA BIRCHALL!

 4. Dar poate ca dezideratul asta – „Vreau o Romanie puternica!” – se poate indeplini asa: de la fiecare dupa puteri, fiecaruia dupa nevoi. Doamna Birchall, Dvs. ce parere aveti? Cum vedeti aspectul asta?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.