Pages Menu
Categories Menu

Posted on ian. 27, 2011 in Politic | 9 comments

Votul diasporei (III) guest post mihai

Mihai mi-a trimis acest guest post pe care il aprob tocmai pentru ca de la inceputul lansarii acestei teme am rugat sa discutam serios, responsabil si fara partizanat politic importanta votului din diaspora.

” Poate aduce Legea Baconschi un million de voturi? Dupa ce am citit articolul mi-am dat seama ca intrebarea are un raspuns asteptat in diaspora: “it depends”. De ce depinde acest lucru? Sa le luam pe rind la analizat.

Ce se intimpla cu PDL? Nu are nici o sansa in diaspora in momentul acesta. Un partid cu un presedinte care este mereu confuz, cu un presedinte Presedinte care adduce mai multa confuzie. Se vede de la departare ca nu sunt pregatiti pentru lupta pe care o au de dus la alegeri. Cei din diaspora s-au saturat sa vada pensile marite micsorate cu 25% sau cit procent o mai fi pe drum, cu legi mai mult sau mai putin clare, cu un invatamint care va aduce analfabetismul la cote inalte in anii care vin, cu oameni cu pregatire profesionala care sunt azvirliti in strada de oameni de doi lei.  Domnul Williams Branza este totalmente necunoscut ca de altfel toti cei care reprezinta colegiile in Diaspora. Sa ne fi uitat domnii parlamentari? Nu prea cred. Insa ei isi aduc aminte de noi numai la alegeri. Altfel suntem inexistenti. PDL-ul este ancorat in port, echipajul nu e pregatit iar cirmaciul nici macar nu se uita la orizont.

 Ce e cu PSD-ul atunci? PSD-ul depinde mult de diaspora insa nu reuseste sa aduca voturile in Romania. PSD-ul are nevoie de o noua imagine. Una puternica, curatata de politicieni de carton, de ideile Iliesciene, de dezicere a mineriadelor si de casele lui Nastase. PSD-ul are nevoie de oameni noi, de oameni bine pregatiti professional, de oameni cu care cei din diaspora sa poate vorbi direct.

Legea plicurilor poate da gres inca din start si cred ca va da nastere la o sumedenie de critici daca nu va fi implementata correct. Cine va adduce o multime de voturi nu este legea in sine, ci candidatul la presedentie. Sunt perfect convins ca nu va conta culoarea politica, nici promisiunile, ci faptele – acele fapte pe care noi, din afara, nu le vedem” scrie Mihai.

Parerea voastra?

9 Comments

  1. „Parerea voastra?”

    Parerea mea?
    Un fel de „N-ar fi rau sa fie bine”.

  2. Aaaa deci tu nu vorbeshti cu „plebea” ci numai cu oamenii pe care ii consideri TU serioshi?
    Ce inseamna Ana pentru tine oamenii serioshi?
    Ai nevoie numai de „pupincurishti” care sa posteze shi sa fie intrutotul de acord cu tine felicitandu-te continuu.
    Sau ai nevoie ca cei care posteaza sa-ti mai spuna din cand in cand cat de frumoasa eshti shi sa-tzi declare dragoste platonica precum prietenul tau SATANISTUL ?
    Pacat, credeam ca tu de detashezi de clasa politica actuala, dar m-am inshelat amarnic.Cred ca te-ai schimbat foarte mult dupa sept. 2008
    (ti-am mai spus asta), dar nu in bine ci in rau, ai inceput sa devii o politiciana foarte docila partidului (PSD) shi in acelashi timp foarte „shireata” shi de aceea eu te consider foarte periculoasa.
    Pana acum te-am „menajat” dar de acum incolo am sa te taxez pentru orice gresheala shi am sa incerc sa le transmit shi altora parerea mea despre tine! Succes de pe acuma la viitoarele alegeri!!!

    Sa auzim numai de bine!

    • Un emigrant din canada
      Te as ruga foarte mult sa te informezi despre activitatea sau mai corect spus despre tratamentul de marginalizare de care de ceva vreme am parte in interiorul partidului tocmai pt ca am curajul sa sustin proiectele si ideile in care am crezut si cred(ex legea edu vot diaspora etc). Faptul ca nu raspund mereu imediat nu inseamna nimic altceva decat pur si simplu ca nu am avut timp sa raspund (in conditiile in care ma incapatanez sa scriu si sa raspund eu pe acest blog nu cineva in numele meu asa cum practica altii! Dar tu nu poti vedea aceste lucruri ci numai insulti gratuit. Am lansat in dezbatere o tema importanta si anume votul diaspora. Esti in diaspora, de ce nu contribui la aceasta dezbatere serios, fara mize partinice? Draghi de exemplu a lansat cateva idei importante. De ce nu ii raspunzi spunandu i parerea ta? De ce totul trebuie sa se reduca la presupuneri despre inregimentarea sau neinregimentarea mea politica? Chiar nu se pot discuta teme importante precum votul diaspora fara orgolii sau partizanat politic?
      Ps da m am schimbat dupa 2008, am avut curajul sa fac distinctie intre caractere si jigodii, pe ultimile inlaturandu le din cercul meu de prieteni/cunoscuti iar cand voi termina procesul care e cum pe rol voi vb si public mai mult.
      Ps 2 in momentul in care iti scriu sunt in drum spre oxford asa ca nu sari iar ca nu iti raspund imediat! Numai bine iti doresc

    • NB: Satanismul(credinta in Dzeul sclavilor si nu in Cel al stapanilor) si dragostea fatza de politicieni sunt incompatibile. Pt ca noi ne uram existenta si implicit pe cei care ne-o ingreuiaza – ie. politicienii. Totusi Ana prin apropierea de oameni e de laudat si ar tb sa „profitam” de politicieni deschisi ca ea pt a schimba lucrurile. Pastrand proportiile, chiar Fiul lui Dzeu este o punte intre supunerea fatza de stapanii lumesti si mila fatza de sclavi.

      Si acum un banc:
      La un rabin vine un enorias si se plange ca fiu’su s-a convertit la crestinism si intreaba ce va spune lui Dzeu in viata de apoi despre ratacirea fiului. Iar rabinul il lamureste: tb sa-i spuna „Dar Fiul tau, Doamne?”

      PS: Poate niste organizatii de partid in Diaspora… in marile orase unde sunt romani – Milano, Roma, Barcelona….dar si Toronto, Vancouver, NY… cu activisti zelosi, poate asta ar ajuta…

  3. Buna, Ana,
    Cred ca gresesti in legatura cu William Branza (si cu unele estimari referitoare la „diaspora”). In SUA si Canada (si in general dincolo de Ocean) romanii sunt relativ imprastiati, distantele sunt mari si exista putine consulate – din cauza asta ei nu conteaza f. mult ca „electorat” pentru PD. Ei conteaza f. mult pe romanii din Spania (care sunt multi si aproape de consulate) si din Italia. Cei din Spania (unde s-a infipt cel mai mult Branza) sunt in mare masura angajati la firme controlate de PD sau – si mai rau! – lucreaza „la negru” tot pentru ceva mafioti apropiati PD. Numele Tender iti spune ceva? Vezi, numa’ cate firme are prin Spania >:
    In Italia sunt mai putin „dependenti” de PD – insa exista si acolo cateva „ONG-uri” care lucreaza la mish-mashuri din asteaaaa… 😉

  4. Multzumesc pentru raspuns care nu ma satisface shi de aceea raman de partea cealalta a baricadei asha cum ti-am promis!
    Calatorie placuta shi vreme buna!

    Sa auzim numai de bine!

  5. Mai acum cateva luni, un imbecil cu glazura politica propunea instituirea unei taxe pe banii pe care ii trimitem in tara; vezi Doamne nu ajunge ca ne ajutam parintii sa supravietuiasca regimului criminal de exterminare, mai trebuie sa cotizam si la aparatnici… Tu esti mai in tema cu chestiunile de ordin economic; daca eu platesc taxe statului in care castig acesti bani, mai trebuie sa fac parte si leprelor care imi jupoaie familia ramasa acolo? Cu toate astea, noi ar trebui, in opinia unora, sa nu beneficiem de toate drepturile cetatenesti. Si nu, nu-mi face nicio placere sa stiu ca ai mei o duc rau si nici rolul de salvator al neamurilor nu-mi pica prea bine… m-ar bucura sa vin in Romania si sa gasesc un nivel de trai asemanator cu al tarii in care m-am stabilit. Nici aici, ca dealtfel nicaieri, nu curge lapte si miere insa, exista speranta, exista convingerea ca depinde de noi sa mergem inainte si exista oleaca mai mult bun simt din partea clasei politice. Si inca ceva, pot fi, in acelasi timp, un cetatean onest al tarii de adoptie si al acelei de origine… nu se pune problema de ori, ori…

    • Cont curent cu card de debit atasat pt familia ta in tzara in care stai….?! Si ei vor folosi in RO banii dintr-un cont curent strain si daca evita cat mai mult numerarul, costurile tind la 0…. 😀

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.