Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 30, 2014 in Featured, Politic | 0 comments

Votul de duminică este șansa românilor pentru o Românie unită!

poza articol

Votul de duminică este probabil cel mai important vot din ultimii 25 de ani. Românii au șansa să contribuie activ la construcția unui viitor care să ne unească, după 10 ani de ură, dezbinare și conflict social. Am speranța că votul de duminică va reconfirma încrederea românilor într-o Românie puternică, o Românie a valorilor, reprezentată cu mândrie, respect și demnitate, o Românie în care legea să fie respectată și aplicată, în care fiecare român să aibă o șansă, fie că vorbim de bătrânii noștri care trebuie respectați, fie că vorbim de tinerii noștri care trebuie să aibă o șansă să se împlinească personal și profesional. Votul de duminică este șansa românilor pentru o Românie unită!

Duminică, tinerii care vor vota pentru prima dată cu emoție în suflet, cei vârstnici care vor vota cu responsabilitatea și înțelepciunea vieții, românii de la țară, de la oraș, din diaspora pot să construiască prin votul lor un viitor mai bun, o Românie mai puternică, care să fie reprezentată cu mândrie și demnitate de către președinte.

Fiecare vot este o cărămidă așezată la fundația societății pe care vrem s-o construim, fiecare vot este esențial pentru a transforma speranțele în fapte și certitudini. Momentul care definește drumul nostru în lume este acum!

Duminică, alegem pentru România drumul pe care țara noastră îl va urma pentru următorii ani. Duminică este șansa noastră să alegem modelul de președinte care să valorifice potențialul pe care-l are România, de a fi un HUB investițional în domenii precum energie, IT, de a redeveni “Grânarul” Europei, de a fi un factor de securitate și stabilitate în regiune, de a fi poarta economică a Asiei spre Uniunea Europeană, de a continua să fie un partener de bază al NATO, cu respectarea și dezvoltarea Parteneriatelor strategice, în special Parteneriatul cu Statele Unite ale Americii.

Trebuie să ne întrebăm: dorim continuarea ultimilor 10 ani de dezbinare și scandal, a modelului de austeritate economică, cu tăieri de pensii și salarii, cu lipsa siguranței financiare, cu întregi categorii sociale învrăjbite? Sau ne dorim un nou model de președinte care să poată să reprezinte cu mândrie, demnitate și respect România și interesul național?

Duminică alegem pentru următorii 5 ani de zile. Ce ne dorim? Frica de trecut, continuată prin aceleași manipulări, austeritate și promisiuni goale, așa cum promovează Klaus Iohannis, continuatorul regimului Băsescu sau mândria de a fi român, cu modelul economic și social promovat de guvernarea Ponta în ultimii ani de zile, un nou model de președinte care să unească, nu să învrăjbească societatea?

Pentru mine, votul vasluienilor din colegiul meu reprezintă un vot de referință, în această parte a Moldovei lui Ștefan cel Mare, ale cărei rădăcini adânci în creștinism și tradiție au crescut un arbore al valorilor, oferind roadele pline de învățăminte ale lui Dumnezeu. În această parte a Grădinii Maicii Domnului, așa cum țara noastră a fost supranumită, tradițiile, valorile și istoria se îmbină cu un act modern de civism și democrație.

România are oameni deosebiți, tradiții și valori care reprezintă, prin puterea și frumusețea lor, confirmarea ființei noastre naționale, a unicității noastre într-un context istoric de prea multe ori vitregit. Pământul pe care călcăm poartă în el iubirea de neam, jertfa înaintașilor noștri care s-au luptat pentru speranța într-un viitor mai bun. Este vremea noastră, ca demni urmași ai românilor care au înțeles importanța unității naționale, să reclădim, acolo unde alții au dărâmat. Trebuie să înlăturam dictatura non-valorilor din societatea românească! Trebuie să avem un președinte care să iubească România!

Pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor noștri, două cuvinte simple, dar extrem de puternice vor defini soarta României, în istoria acestei perioade, iar fiecare dintre noi le va spune, cu mândria de a fi român în suflet: „Eu votez!”

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.