Pages Menu
Categories Menu

Posted on nov. 8, 2017 in Politic, Social | 0 comments

Am votat pentru plata eşalonată a drepturilor salariale câştigate în instanţă de către personalul din învăţământ

Am votat în această săptămâna, în Camera Deputaţilor, propunerea legislativă privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanţării învăţământului prin care plata drepturilor salariale câştigate în instanţă de către personalul din învăţământ este eşalonată pe următorii cinci ani şi va fi suportată de la bugetul central, din cauza întârzierilor generate de asigurarea prin intermediul bugetelor locale ale acestor cheltuieli.

Începând de la 1 ianuarie 2018, din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale se vor asigura fondurile pentru punerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti care au termen de execuţie până la 31 decembrie 2017. Plata se va face eşalonat pe următorii cinci ani, astfel în 2018 se va plăti 5% din valoarea titlului executoriu, iar în 2019, 10%, pentru ca în 2020 şi 2021 să se plătească câte 25% din valoarea titlului executoriu, urmând ca în ultimul an de plată, 2022, valoarea să crească la 35%.

Am arătat încă o dată că ne preocupăm de personalul din învăţământ, cei care prin dăruirea lor de la catedră modelează generaţiile viitoare. Prin măsurile stipulate în Programul de guvernare încercăm să creăm toate condiţiile necesare pentru a avea un învăţământ de performanţă la noi acasă, în România, pentru că, aşa cum am mai spus, cea mai valoroasă zestre pe care tinerii o pot primi este educaţia.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.