Pages Menu
Categories Menu

Posted on oct. 24, 2017 in International, Politic, Social | 0 comments

Am votat pentru adoptarea Ordonanţei de urgenţă nr. 41/2017

Astăzi am votat în plenul Camerei Deputaților pentru adoptarea Ordonanţei de urgenţă nr. 41/2017 prin care se mandatează Secretariatul General al Guvernului să identifice un imobil care să servească destinației de sediu pentru Agenția Europeană pentru Medicamente, instituție care urmează să fie relocată din Londra în contextul Brexit.

Relocarea unei agenții europene pe teritoriul său va oferi României un plus de vizibilitate pe scena internațională și va contribui semnificativ la consolidarea rolului României în cadrul Uniunii Europene.

Am convingerea că după zece ani de la aderarea la Uniunea Europeană, țara noastră merită să găzduiască un sediu al unei agenții europene. Bucureștiul este pregătit pentru găzduirea Agenției Europene a Medicamentului, oferind expertiza numeroșilor actori importanți din domeniul farmaceutic, inclusiv laboratoare și companii farmaceutice de renume mondial care își desfășoară activitatea în Capitală.

În calitate de ministru delegat pentru afaceri europene am identificat și promovat oportunitatea candidaturii României la găzduirea EMA și la sfârșitul mandatului meu, prin colaborarea cu Secretariatul General al Guvernului și Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, am lăsat pregătit dosarul de candidatură la relocarea agenției.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.