Pages Menu
Categories Menu

Posted on iun. 16, 2014 in Featured, Politic | 0 comments

Vot pentru ASF, CCR si BNR

Astăzi, alături de colegele și colegii din Comisiile economice și pentru Buget din cele două Camere ale Parlamentului, am acordat votul pentru noii membri ai Autorității de Supraveghere Financiară, ai Curții de Conturi a României și ai Băncii Naționale a României.

Prin votul de astăzi am susținut stabilitatea instituțiilor transmițând un mesaj de stabilitate și continuitate în ceea ce privește noul mandat al membrilor executivi ai Consiliului de Administrație BNR. Am acordat o atenție deosebită mesajului transmis de Guvernatorul BNR, domnul Mugur Isărescu. Prezența domniei sale la conducerea BNR este susținută fără rezerve de mine și de colegii mei.

Apreciez în același timp semnalele de stabilitate și țintele ambițioase pe care le are în noul mandat. Sunt de acord că adoptarea monedei euro în 2019 și chiar dacă este o țintă ambițioasă, cred că este una fezabilă.

În special, mă bucur să observ evoluția creditelor în lei a căror pondere crește, în plan financiar. Propunerea legislativă pe care am inițiat-o și pe care o voi susține miercuri în Plenul Senatului cu privire la preschimbarea creditelor din valută în lei pentru consumatorii sufocați de ratele fluctuante la creditele contractate în monede străine va ajuta această tendință. Mă bucur că mesajul Guvernatorului BNR și strategiile instituției pe care o va conduce vin să susțină legile bune pe care Parlamentul le are în vedere.

De asemenea, transmit felicitări personale ministrului Liviu Voinea, care își începe mandatul de viceguvernator al BNR.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.